Musorujsag
Élő Eredmények

A franciák BL-történelmet írnak, ha a magyar csapatok nem lépnek közbe

MTI
Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár a Telekom Veszprém csapatára, amely háromgólos előnnyel utazik a francia Montpellier HB otthonába a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének vasárnapi visszavágójára. Szombaton a Szegedtől már-már csoda kéne, hogy Párizsban ledolgozza a PSG ellen hazai pályán összeszedett háromgólos hátrányát.

A párharc múlt szombati első mérkőzésén a veszprémiek hat góllal is vezettek a szünet után, de a látottak alapján a 26-23-as végeredmény reálisnak mondható. Jure Dolenec, a francia csapat szlovén jobbátlövője a nyolcaddöntő két mérkőzésén összesen 15 gólt dobott a címvédő lengyel Kielcének, a magyar együttes azonban hatékonyan védekezett vele szemben, hiszen csak négy találatig jutott.

Aron Palmarssonnak (feketében) és veszprémieknek az előttük tornyosuló montpellier-i falat kell áttörniük (Fotó: MTI:/Bodnár Boglárka)

„Jól játszottunk védekezésben, és a támadásunk is úgy-ahogy rendben volt. Azt gondolom, tudunk ennél sokkal jobban is teljesíteni, de a veszprémiek is elmondhatják ugyanezeket a visszavágó előtt” – nyilatkozta Dolenec a BL honlapján.

A 29 éves, világbajnoki bronzérmes játékos a szezon végén, négy év után távozik a francia klubtól és Barcelonába igazol. „A négyes döntőbe jutás tökéletes ajándék lenne a klubnak, a szurkolóinknak, és persze nekem is nagy élményt jelentene. Kétszer is megvertük a Kielcét, márciusban pedig legyőztük a PSG-t, ez is azt mutatja, hogy a legjobbakkal szemben is tudunk nyerni” – fogalmazott Dolenec.

A jobbátlövő szerint leginkább arra építhetnek, hogy a korábbinál több tapasztalattal rendelkeznek, és képesek saját magukra összpontosítani.

Javier Sabaté, a magyar csapat vezetőedzője a veszprémi klub honlapján elmondta, minden bizonnyal nehéz pillanatok várnak rájuk, de a játékosoknak ezekben a helyzetekben is meg kell őrizniük a nyugalmukat és tiszta fejjel kell gondolkodniuk.

„A Montpellier megmutatta, milyen erős csapat és milyen jó formában van. Akárcsak az első meccsen, most is kulcsfontosságú lesz a támadójátékunk és az abból történő visszarendeződés, hiszen ellenfelünknek rendkívül veszélyesek a leindításai, nagyon gyorsak és sokat futnak. A mi csapatunk remek, jó formában vagyunk, kellően frissnek érzem a fiúkat. A győzelemért kell játszanunk” – szögezte le a spanyol mester.

A Veszprém az elmúlt három idényben mindig bejutott a négyes döntőbe, tavalyelőtt és tavaly ráadásul finálét is játszhatott.

A MOL-Pick Szeged az első találkozón három góllal, 30-27-re kikapott a Paris Saint-Germain együttesétől hazai pályán, ezért nincs reális esélye a továbbjutás kiharcolására a szombat esti visszavágón.

Mikkel Hansenéket (szemben)  kéne lerángatni a földre  Zubai Szabolcsnak(17), Thiagus Petrus (14) és társaiknak (Fotó: EPA/SANDOR UJVARI)

Amennyiben mindkét magyar csapat búcsúzni kényszerülne, a BEK, illetve BL 1956 óta íródó történetében először lenne két francia együttes az elődöntőben.

Az elődöntő párosításait kedden sorsolják. A négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik Kölnben.

A férfi EHF Kupában a Tatabánya öt góllal elveszítette az elődöntőbe jutásért zajló párharc első találkozóját Győrben a német Füchse Berlinnel szemben, így a szombat délutáni visszavágó csupán formalitásnak tűnik.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
szombat:
Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 18.30 (az első mérkőzésen: 26-28)
Paris Saint-Germain (francia) – MOL-Pick Szeged 20.45 (30-27)

vasárnap:
Montpellier HB (francia)-Telekom Veszprém 18.30 (23-26)

csütörtökön játszották:
Vardar Szkopje (macedón) – Flensburg-Handewitt (német) 35-27 (15-10)
Továbbjutott: a Vardar Szkopje, kettős győzelemmel, 63-53-as összesítéssel.

Férfi EHF Kupa, az elődöntőbe jutásért, visszavágó:
szombat:
Füchse Berlin (német)-Grundfos Tatabánya KC 15.00 (30-25)

További tartalmak