Musorujsag
Élő Eredmények

A világelső Andy Murray is indulhat Budapesten

MTI
A világelső Andy Murray azt fontolgatja, hogy részt vesz a szombaton kezdődő, 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás férfi tenisztornán.

„Még soha nem voltam Budapesten. Ez egy új verseny, és bár nem olyan erős a mezőny, de így talán jó esélyem van, hogy több mérkőzést játsszak” – idézi a Daily Mail című lap a világranglista-vezető brit játékos szerdai nyilatkozatát.

Murray hozzátette, jövő heti programja attól is függ, meddig jut a jelenleg is zajló monte-carlói tornán, illetve milyen állapotban lesz a fájós könyöke. A cikk szokatlan kitérőnek nevezi a világelső esetleges budapesti szereplését, és emlékeztet, hogy amennyiben a játékos versenyezni szeretne a jövő héten, a barcelonai tornát is választhatná.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a legmagasabban rangsorolt magyar, a világranglistán 150. Fucsovics Márton szabadkártyával a főtáblán, a 270. helyen álló Balázs Attila, valamint az 1399., januárban junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor a selejtezőben indulhat a versenyen.

Fucsovics párosban a román Marius Copillal játszik.

Az óbudai Nemzeti Edzésközpontban sorra kerülő tornára korábban a világranglista első hatvan helyezettje közül a francia Lucas Pouille, a horvát Ivo Karlovic, a francia Gilles Simon, a spanyol Fernando Verdasco, a ciprusi Markosz Bagdatisz és a szerb Viktor Troicki is jelezte részvételét.

További tartalmak