Musorujsag
Élő Eredmények

Egy statisztika, ami alapján Messi is csak üldözi Szalait

m4sport.hu
Mint korábban megírtuk, Szalai Ádám a Bundesliga 29. fordulójának szombati játéknapján két gólt szerzett a Mönchengladbach ellen. A magyar válogatott támadó a német élvonal tavaszi szezonjában harmadszor tudott duplázni, gólhatékonyságát tekintve pedig világklasszisokat maga mögé utasítva áll Európa tetején.

Szalai remek bajnoki idényt fut a Bundesligában, eddig tizenhét alkalommal lépett pályára és hétszer volt eredményes. Posztriválisai közül ketten lőttek több gólt a 41-szeres magyar válogatott csatárnál, a horvát Kramaric tizenkettő, a német Wagner tizenegy találatot jegyzett, de jóval több lehetőséget kaptak a 29 esztendős Szalainál.

A Hoffenheim vezetőedzője, Julian Nagelsmann a magyar támadó kiemelkedő edzésmunkáját és küzdeni akarását méltatta: „Sohasem látni rajta, hogy egy pillanatra is feladná a küzdelmet” – mondta.

A kemény munka meg is hozza gyümölcsét, ezt igazolja az a statisztika, ami alapján Szalai még Lionel Messit is megelőzi, saját csapatában pedig magasan ő a legjobb. Az idei Bundesliga-szezonban az eddigi tizenhét mérkőzésén 530 percet töltött pályán, ami annyit jelent, hogy 75.71 percenként gólt szerez együttesében. Ha ezt kilencven minutumra lebontjuk az mérkőzésenként 1.18 találatot jelent, ilyen mutatóval pedig az európai topligák gólgyárosai sem büszkélkedhetnek.

A Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi 1.13, a PSG-ben futballozó Edison Cavani 1.08, a Monacót erősítő Radamel Falcao 1.07, a Bayern München lengyel gólfelelőse, Robert Lewandowski 1.05 mutatóval követi a magyar válogatott első számú csatárát.

A Mönchengladbach felett aratott győzelem után Szalai Ádám közösségi oldalán osztott meg egy videót rajongóival. Érdemes megnézni milyen hangulat veszi körül a 29 éves labdarúgót.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Folytatódott a Werder remek sorozata
A házigazda Werder Bremen 2-1-re legyőzte a Hamburgot a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.
Külföldi futball
A Bayern München nem bírt ellenfelével
A címvédő és éllovas Bayern München döntetlent ért el Leverkusenben a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában. A szombati játéknap utolsó találkozóján - melyen a hazaiak az 59. perctől emberhátrányban játszottak - nem esett gól.
Külföldi futball
Szalai gólzáporos győztes meccsen duplázott
A harmadik helyezett Hoffenheim Szalai Ádám duplájának is köszönhetően 5-3-ra legyőzte a vendég Borussia Mönchengladbachot a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.
Külföldi futball
A Leverkusen ellen igyekszik egyenesbe jönni a Bayern
A címvédő és listavezető Bayern München a Bayer Leverkusen vendégeként igyekszik feledtetni a Real Madridtól elszenvedett hétközi, 2-1-es hazai vereséget a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, egyben ráhangolódni a spanyolországi visszavágóra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
Külföldi futball