Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmas a csata a keretbe kerülésért a férfi jegkorongozóknál

m4sport.hu | Szerző: Kibédi Péter
Már a keretbe kerülésért is hatalmas csata a folyik a világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatottban. A csapat az első edzőmeccsét is lejátszotta, a világelithez tartozó Svédország ellen kaptak ki 4-0-ra.

Megkezdte a felkészülést az április végi, kijevi Divízió 1/A csoportos világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott. Több mint hetven játékos vágott neki a felkészülésnek, és két nap gyakorlás után közülük huszonketten a világelithez tartozó svédek ellen az első felkészülési meccset is lejátszották hétfő este.

A 4-0-ás vereség ellenére a játékosok és a szakmai stáb is elégedett volt, mert egy jóval erősebb válogatott ellen – becsülettel küzdve – gyakorolt a formálódó magyar csapat. A mérkőzés után az m4sport.hu stábja nem csak a felkészülésről, hanem a világbajnoki célokról is kérdezte a játékosokat.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Molnár Dávid: „Meg kell lennie annak a bizonyos hokikémiának”
Hétfőn az A-csoportos Svédország együttesét fogadta felkészülési mérkőzésen a magyar jégkorong-válogatott, és 4-0-ás vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban. Az NHL-es sztárjai nélkül felálló északiak végig kontrollálták a találkozót, s bár a magyarok több alkalommal is megszerezhették volna a szépítő találatot, végül nem tudták bevenni nagynevű ellenfelük kapuját. A nemzeti csapatból sérülés miatt nagy nevek hiányoznak, többek között Kovács Csaba, Nagy Gergő és az oroszországi elitkörben tavaly brillírozó Vay Ádám sem áll Rich Chernomaz szövetségi kapitány rendelkezésére. Az ukrajnai divízió 1/A világbajnokságra utazó gárdából a legutóbbi keretszűkítéskor kimaradó Gyenes Dávid ás Molnár Dávid a Sportreggeliben elemezte a svédek elleni találkozót, valamint a feljutás esélyeit is latolgatta.
Jégkorong
Rajna Miklós: "Mindenki bizonyítani akar"
Nem a szokásos edzőpartnereket fogadja a magyar jégkorong-válogatott felkészülési mérkőzésein, hiszen a világ élvonalába tartozó Svédország és Finnország "segíti" majd a magyar csapatot. Rajna Miklós a válogatott kapusa a svédek elleni találkozón ugyan nem véd majd, azonban a pénteki Finnország elleni mérkőzésen pályára lép. A hálóőr az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, teljes mértékben elégedettek a hétvégi összetartással melyre a bővített keretet hívta meg a szövetségi kapitány, Rick Chermonaz, így a 25 éven aluli fiatalok is helyet bizonyíthattak a kanadai szakembernek. Rajna Miklós és Nagy Attila a válogatott menedzsere beszélt a Magyarországra érkező csapatokról, a világbajnokságról, és a lehetséges keretről is.
Jégkorong
Európa legjobbjaival készül a vb-re a magyar hokiválogatott
Svédország és Finnország ellen kezdi meg a felkészülést az április 22-én rajtoló divízió 1/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott. Bár legnagyobb sztárjai nélkül érkezik a két hokinemzet Magyarországra, ám így is kettő, a világ élvonalába tartozó csapattal néznek majd szembe a magyarok a Tüskecsarnok jegén.
Jégkorong