Musorujsag
Élő Eredmények

Djokovic vezeti a szerb csapatot

MTI
A volt világelső Novak Djokovic vezeti a szerb teniszválogatottat a Davis Kupa hétvégi negyeddöntőjében.

Az ATP-rangsor második helyén álló játékos legutóbb címvédőként könyöksérülés miatt visszalépett a miami tornától, Belgrádban viszont már rendelkezésre áll majd a spanyolok ellen. A vendégek részéről Rafael Nadal nem vállalta a szereplést, a világranglistán 19. Pablo Carreno lesz az első számú játékos, így egyértelműen a szerbek a háromnapos párharc esélyesei. Az ibériai csapat kétéves távollét után került vissza az elitet felvonultató világcsoportba.

A világelső Andy Murray sem lép pályára a Davis Kupában könyökproblémák miatt, ezért Leon Smith brit kapitány Dan Evanset, Kyle Edmundot, Jamie Murrayt és Dominic Inglotot nevezte a roueni csatára. Ugyanilyen összetételben nyertek a britek az első fordulóban 3-2-re Kanadában. A franciáknál Lucas Pouille és Gilles Simon játssza majd az egyes meccseket, mivel Jo-Wilfried Tsonga nemrég apa lett, Gae:l Monfils pedig sérült.

Az ausztrálok az amerikaiakat fogadják Brisbane-ben, Lleyton Hewitt kapitány első számú játékosa a világranglistán 16. Nick Kyrgios lesz, aki óriási meccsen maradt alul a későbbi bajnok Roger Federerrel szemben a miami torna elődöntőjében. Az amerikai válogatott Jack Sockra (17.) és John Isnerre (23.) épül majd a Pat Rafter Arénában.

A negyedik párharcnak a belgiumi Charleroi ad otthont, ahol az olasz csapat vendégeskedik. A németek legyőzése során még hiányzó David Goffin (14.) visszatér a házigazdáknál, akik így jóval esélyesebbek a Paolo Lorenzi vezette olaszoknál.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Milliárdos nézettséggel számol a régi-új elnök
Néhány centiméteren múlt, hogy Nátrán Roland ismét bizalmat kapott a Magyar Asztalitenisz Szövetség vezetésére. Az elnöki posztot négy éve betöltő gazdasági-pénzügyi szakember az M4 Sport7fő című műsorának nyilatkozott újraválasztása után.
Asztalitenisz
Fucsovics hengerelt Franciaországban
Fucsovics Márton könnyed győzelmet aratott az első fordulóban a franciaországi Sophia Antipolisban zajló, 64 ezer euró összdíjazású salakpályás challenger-tenisztornán.
Tenisz