Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Wehrlein kihagyja a Kínai Nagydíjat

Sauber, Reuters
Noha Olaszországban nemrég arról cikkeztek, Pascal Wehrlein biztosan nekivág a Kínai Nagydíjnak, a Sauber nemrég hivatalosan is bejelentette, a német kihagyja a hétvégét és egyelőre a bahreini szereplése is kérdéses. Helyettese ismét Antonio Giovinazzi lesz.
Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)

Wehrlein kálváriája a Bajnokok Tornáján kezdődött, amikor hátsérüléssel végződő balesetet szenvedett. A legnagyobb gondot nem is maga a sérülés jelentette számára, hanem az, hogy emiatt nem tudott megfelelően felkészülni a szezonra. A visszatéréssel először a második barcelonai teszten próbálkozott, ahol mindent rendben talált, így az Ausztrál Nagydíjnak is nekivágott.

Ettől azonban a szabadedzések után visszalépett, hiszen fizikálisan nem érezte magát felkészültnek a versenytáv teljesítéséhez (Spanyolországban csak rövid etapokat futott, a melbourne-i gyakorlásokon viszont a hosszabbakkal is próbálkozott). Helyét a Ferrari harmadik számú versenyzője vette át, aki ezen a hétvégén is lehetőséget kap, Wehrlein ugyanis a Kínai Nagydíjat is kihagyja. Ezt nemrég a svájci istálló jelentette be hivatalos honlapján.

Pascal Wehrlein (Fotó: Moy / XPB Images) Pascal Wehrlein (Fotó: Moy / XPB Images)

A Mercedes által támogatott német pilóta reméli, Bahreinben már visszatérhet a mezőnybe, ugyanakkor nyilatkozatában kiemelte, egyelőre nem ígérhet biztosat a szerepléssel kapcsolatban, nem kizárt tehát, hogy legközelebb csak az április végi Orosz Nagydíjon láthatjuk autóba ülni.

„Nekem most az a legfontosabb, hogy intenzíven edzhessek és a lehető leghamarabb 100%-os teljesítményt tudjak nyújtani” – mondta a német túraautó-bajnokság (DTM) korábbi győztese a Sauber oldalának. „Jól fel kell készülnöm az első teljes versenyhétvégémre, amit a Sauberrel teljesítek majd. Remélhetőleg ez a bahreini lesz, de ha nem, vagyis ha még több időre lesz szükségem ahhoz, hogy készen álljak, akkor Oroszországig várok, hogy minden rendben legyen” – tette hozzá.

A kialakult helyzetről nemrég a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff – aki évek óta segíti pályafutását – is nyilatkozott. „Együtt érzek vele, mivel balszerencsés volt. Lenyűgözött az érettségével, amikor tájékoztatta a Saubert, hogy nem érzi magát eléggé felkészültnek a versenyzéshez. Ez bátorságra és önzetlenségre vall, amivel sok hívet szerzett magának a csapatban. Most fel kell építenie a fizikumát és erősen kell visszatérnie. Biztosra veszem, hogy amikor visszaül a kocsiba, be fogja bizonyítani, hogy ő még mindig a régi Pascal” – fogalmazott.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB) Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak