Musorujsag
Élő Eredmények

Houstonban hatvankodott a Golden State

MTI
A ligaelső Golden State Warriors hét ponttal győzött a Houston Rockets vendégeként, ezzel 60. sikerét szerezte meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában.

A legutóbb nagydöntős oaklandi együttesben – amely sorozatban nyolcadszor nyert – Stephen Curry 32, Klay Thompson pedig 25 pontot szerzett. A 60/14-es mérlegnél tartó Warriors 37 pontot dobott az első negyedben.

A Miami utolsó másodperces kosárral győzött a Detroit vendégeként: Hassan Whiteside – akinek egy hete 13 öltéssel varrták össze a jobb kezét – egy lepattanót pöccintett közelről a gyűrűbe bal kézzel, három tizedmásodperccel a dudaszó előtt.

A Washington főként John Wall 34 pontjával diadalmaskodott a Los Angeles Lakersnél, ezzel megnyerte a délkeleti csoportot. A Wizards NBA-rekordot jelentő 38 év szünet után ünnepelhet ismét csoportgyőzelmet, legutóbb 1979-ben nyerte meg Washington Bullets néven az atlanti divíziót, amikor még a Maryland állambeli Landoverben volt a csapat otthona.

A két leggyengébb formában lévő együttes találkozóján az Atlanta hét vereség után nyert ismét, a Phoenix pedig már sorozatban kilencmeccses vesszőfutásnál tart. A Hawks a zárónegyedben 4 és fél percig nem talált a gyűrűbe, majd egy 17-1-es rohammal eldöntötte a mérkőzést.

A Minnesota a spanyol Ricky Rubio 3,4 másodperccel a vége előtt bedobott három büntetőjével győzött Indianapolisban, a sereghajtó Brooklyn pedig a mindössze kilenc emberrel kiálló Philadelphiától is kikapott.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Washington Wizards 108-119
Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 122-113
Houston Rockets-Golden State Warriors 106-113
Brooklyn Nets-Philadelphia 76ers 101-106
Atlanta Hawks-Phoenix Suns 95-91
Detroit Pistons-Miami Heat 96-97
Charlotte Bobcats-Milwaukee Bucks 108-118
Indiana Pacers-Minnesota Timberwolves 114-115

További tartalmak