Musorujsag
Élő Eredmények

Balzsay tanult a kudarcból

m4sport.hu | Szerző: Pál István
Ifjabb Balzsay Károly, nem olyan típusú edző, aki kifogásokat keres, vagy éppen aki mindent tökéletesnek ír le, miközben teljesen más a valóság. A magyar amatőr férfiválogatott szövetségi kapitányát a braialai U22-es Európa-bajnokság tapasztalatairól kérdeztük.

„Kijelenthetem, kudarcként éltem meg – kezdte Balzsay Károly az m4sport.hu megkeresésére. – Nem szereztünk egyetlen érmet sem, márpedig én a sikert éremben mérem.”

A magyar ökölvívók hat ötödik helyezéssel zártak, ugyanis az ökölvívásban a negyeddöntők veszteseinek nem rendeznek helyosztókat, mind a négy kiesőt 5. helyezettként jegyzik.

„Hatan is éremért bunyóztak, és egyikük sem tudott átlépni a siker kapuján. Ez egy nagyon fontos állomás, amikor a sportoló átlép ezen a kapun. Mindegyikük külön történet, volt például közöttük, aki az egyik meccse reggelén megnézte a sorsolási fát a aulában, és elkezdte végigvenni, hogy veri meg mindegyik ellenfelét, beleértve a döntőbelit is. Ő ebben a pillanatban esett ki a versenyből. Ami közös a hat srácban, hogy mentális okok miatt nem tudták megtenni a legfontosabb lépést. Aki érmet szerez, az biztosan indult volna a felnőtt Eb-n, és bár közel voltak a célhoz, az utolsó lépést nem tudták megtenni. A múltban nem fektettek nagy, vagy egyáltalán hangsúlyt erre a területre, de ma már fontos része a felkészülésünknek. A mostani tapasztalat abban is megerősített, hogy még nagyobb figyelmet kell erre a területre fordítanunk” – magyarázta a kapitány, hogy miként tesz az előrelépésért.

A romániai korosztályos kontinenstorna tapasztalatairól beszélgetve szóba került a jövő évi U22-es Európa-bajnokság esetleges magyarországi rendezése, és ennek kapcsán Balzsay egy érdekes történetet is megosztott velünk.

„A romániai versenyen ha valamivel nem voltunk megelégedve, megkértük a szervezőket, javítsanak a körülményeken. Ők meg is tettek mindent értünk, de az európai szövetség jelen lévő tisztégviselőitől szinte végig kaptuk a megjegyzéseket, hogy Kaposvár után mi, magyarok, ne is kérjünk semmit. A sportvezetők a tavalyi kaposvári junior Eb szervezésére, körülményeire céloztak… Ennek ellenére szeretnénk a jövő évi U22-es Európa-bajnokságot Magyarországra hozni. Mivel 2018-ban a felnőtteknek sem Eb-t, sem vb-t nem rendeznek, ezért ez lesz az egyik kiemelt esemény az évben. Az biztos, hogy eddig nem volt nemzetközi sportdiplomáciánk, de már dolgozunk ezen is, Kincses Tibor két személyt is beajánlott nemzetközi tisztségviselői szerepbe” – beszélt a szövetségi kapitány a háttérről.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Erdei Zsolt áll a szombati küzdelem elé
Szombaton, április 1-én elnököt választanak a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben (MÖSZ). Az eddigi elnök, Csötönyi Sándor korábban kijelentette, ha csak Erdei Zsolt lesz a jelölt, akkor nem áll ki ellene. Április 1-én a küldöttek tehát döntenek, az egyetlen jelölt Erdei Zsolt. A "Madár" becenevű szakember ökölvívóként amatőr és profi világbajnoki címet, két amatőr Európa-bajnokságot nyert meg, valamint olimpiai bronzérmes. Jelenleg a Madárfészek Akadémiát vezeti, bokszolói egyre jobb eredményeket érnek el, a februári Bocskai István emlékversenyen két súlycsoportban is az ő tanítványai szerezték meg az aranyérmet. Az elnökjelöltet kérdeztük.
Ökölvívás
Felavatták Papp László szobrát
Az ökölvívólegenda Papp Lászlónak kedden egészalakos szobrot állítottak a főváros XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ mellett.
Ökölvívás
Elhunyt a korábbi válogatott öklöző
Hétfőn 44 éves korában elhunyt Kiss Zoltán, egykori válogatott ökölvívó, a budaörsi box club vezetőedzője - tette közzé honlapján a Magyar Ökölvívó Szövetség.
Ökölvívás
Kovács Kokó: Ilyen mélyen még soha nem volt a magyar ökölvívás
<div>Kendőzetlenül kritizálta a magyar ökölvívást Kovács Kokó István a <a href="http://kesport.hu/2017/03/24/koko-szerint-soha-nem-volt-ilyen-melyen-a-hazai-okolvivas/" target="_blank">Kesport TV legfrissebb videójában</a>. Szerinte nagyon nagy a baj.</div>
Ökölvívás
Top 10-esek a magyar öklözők a WBO-nál
Három magyar profi ökölvívó, Kovács Zoltán, Szellő Imre és Baranyi Richárd is a legjobb tízben található a Boksz Világszervezet (WBO) legfrissebb súlycsoportonkénti világranglistáján.
Ökölvívás
Pirruszi győzelmek a helsinki ökölvívó tornán
A Helsinkiben zajló Gee Bee nemzetközi tornán szombaton igen komoly sikert ért el Vadász András és Harcsa Zoltán, mindketten beverekedték magukat a döntőbe. A mérkőzéseik során azonban megsérültek, így a vasárnapi döntőkben való szereplésük esélytelen.
Ökölvívás