Musorujsag
Élő Eredmények

Játékosra támadtak a szurkolók a párizsi összecsapáson

mirror.co.uk
Premier League-sztárokkal tűzdelt mérkőzést kellett félbeszakítani hétfőn este, ugyanis rajongók árasztották el a pályát a Szenegál-Elefántcsontpart mérkőzésen.

Hétfőn este barátságos mérkőzést játszott egymással a szenegáli és elefántcsontparti labdarúgó-válogatott, azonban a párizsi Charlety Stadionban játszott mérkőzést a találkozó 88. percében le kellett fújnia Tony Chapron játékvezetőnek, ugyanis szurkolók özönlöttek a pályára. Ez már önmagában is probléma lenne, ráadásul a szenegáli Lamine Gassamát egy rögbis mozdulattal földre vitte az egyik pályára rohanó drukker.

Szenegál-Elefántcsontpart Fotó: Getty Images Europe Ezt a mozdulatot még Ungvári Miklós is megirigyelné. Fotó: Getty Images Europe

A mérkőzés 1-1-es állásnál szakadt félbe, a szenegáliak gólját a Liverpool támadója Sadio Mane szerezte. Manén kívül pályán volt még a Manchester United játékosa, Eric Bailly, a Crystal Palace labdarúgója, Wilfred Zaha, és az Evertonban futballozó Idrissa Gueye is, szerencsére senkinek nem történt semmi baja.

„Nem mondanám, hogy a pályára rohanók erőszakosak voltak – mondta a L’Equipe újságírója, Herve Penot – inkább úgy tűnt, a játékosokkal akarnak lenni, de soha nem lehet tudni, mi történik. Már a második félidőt sem tudták elkezdeni időben, mert akkor is szurkolók voltak a pályán. Akkor azt mondta a játékvezető, hogyha ez még egyszer megtörténik, félbeszakítja a mérkőzést.”

Nem először szakad félbe a két nemzeti csapat meccse. Szenegált kizárták a 2013-as Afrikai Nemzetek Kupájáról, ugyanis egy 2012-es, szintén Elefántcsontpart elleni találkozón a szurkolóik rakétákat dobáltak a pályára.

Az alábbi videón megtekintheti, ahogyan egy szenegáli szabadrúgás után egyszer csak feltűnnek a gyepen a drukkerek.

 

 

További tartalmak