Musorujsag
Élő Eredmények

Egy este, amikor nem számít, ha ennyiszer kikosarazzák az embert

twitter | Szerző: Török Viktor
Minden idők legtöbb pontját hozta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) hétvégi All Star-gálája, ami természetesen nem szűkölködött kiemelkedő teljesítményekben és látványos megoldásokban sem. Alábbi összeállításunkban a legkülönlegesebb jelenetekből szemezgetünk.

Az NBA gála mindenek előtt a szórakoztatásról és a show-ról szól, így nem csoda, ha a sokszor amúgy is extravagáns, olykor arcátlan játékosok a szokottnál is lazábbra veszik ténykedéseiket. A mérkőzés legmókásabb reakciói is erről árulkodnak:


A legendás Wilt Chamberlain 54 éve regnáló rekordja is megdőlt a keleti és a nyugati sztárok összecsapásán, a rendező város szurkolóinak legnagyobb örömére a New Orleans Pelicans játékosa, Anthony Davis ugyanis egymaga 52 pontot termelt, átadva ezzel a múltnak a korábbi 42 egységes csúcsot.


Teljesítményéért Davis MVP (legértékesebb játékos) címet, na meg persze saját twitter-hangulatjelet is kapott:


Az archív felvételek szerelmesei pedig a korábbi rekorder Chamberlain 1962-es megmozdulásaiból csemegézhetnek. Kisebb szépséghiba, hogy a 42 termelt egység akkoriban nem volt elég az MVP címhez, azt ugyanis Bob Pettit érdemelte ki.


Változnak az idők, hiszen a nagy előddel ellentétben az új csúcsot jelentő 52 pont MVP címet is ért Davis számára:


Az All Star-újonc Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) is hamar közönségkedvenccé avanzsált – a találkozó során legalább tíz alkalommal nyerte meg a zsákolóversenyt a 22 éves görög:


Nem mindennap születik tripla-dupla All Star-meccsen, Kevin Durant (Golden State Warriors) mindössze a negyedik, akinek sikerült ezt a bravúrt véghezvinnie. Korábban csak Michael Jordan, LeBron James és Dwyane Wade volt képes hasonlóra.


Persze nem telhet el All Star-gála Stephen Curry (Golden State Warrioirs) varázslatai nélkül sem sem:


Ahogyan LeBron James nélkül sem lenne teljes egy efféle összeállítás: a Cavaliers ikonja igen sokoldalú játékos, van hogy saját magának teszi fel zsákolásra a labdát…


…máskor pedig a kígyótérről süllyeszt el egy triplát.


A liga által összeállított tíz legszebb jelenet között pedig szinte az összes nagy sztár képviselteti magát valamilyen formában:


Végezetül pedig íme egy igen különleges, lassított felvételekből álló összeállítás a kosárlabda rajongóinak legfontosabb hétvégéjéről:

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szoros csatában dőlt el a Magyar Kupa fináléja
Története során negyedszer az Alba Fehérvár nyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a győri fináléban nagy csatában, egyetlen ponttal legyőzte a Szolnoki Olaj csapatát.
Kosárlabda
Ronaldinho az NBA All Star-gálán is varázsolt
Ezen a hétvégén rendezik New Orleansban az NBA 2017-es All Star-gáláját. Az eseményre a brazilok világbajnok labdazsömglőre, Ronaldinho is ellátogatott, s ha már ott volt, bemutatta, hogyan kell lábbal hibátlan alley-oop passzt adni.
Kosárlabda
Szoros csatában nyert a Bulls
A Chicago Bulls nagy csatában, egy ponttal legyőzte a vendég Boston Celticset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján.
Kosárlabda
Dupla tripla-dupla az NBA-ben
Russell Westbrook győztes, James Harden viszont vesztes csapat tagjaként ért el tripla-duplát az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának szerdai játéknapján.
Kosárlabda