Musorujsag
Élő Eredmények

Negyedik szakágában is világbajnok az osztrák

MTI
A sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, Marcel Hirscher pénteken óriás-műlesiklásban is a csúcsra ért, ugyanis megnyerte a számot a St. Moritz-ban zajló alpesi sí-világbajnokságon.

Az osztrák versenyzőnek ez az ötödik világbajnoki címe, de ebben a szakágban először győzött, az előző két vb-n egyaránt másodikként zárt. Korábban műlesiklásban, kombinációban és a csapatversenyben (2) szerzett aranyérmet.

Az összetett világkupában az elmúlt öt alkalommal győztes Hirscher már az első futamban is a leggyorsabbnak bizonyult, de előnye korántsem volt tetemes. A közvetlen riválisai közül viszont csak honfitársa, Roland Leitinger tudott másodjára is igazán jó futamot produkálni, de Hirscher a vele szemben meglévő 47 százados előnyéből 25-öt meg tudott őrizni a célig. Harmadikként a norvég Leif Kristian Haugen zárt.

Az egyetlen magyar induló, Szőllős Benjamin az első futamban kiesett.

A győztes futamot itt tekintheti meg:

A második futam rajtját fél órával el kellett halasztani, mert egy svájci katonai repülőgép leszakította azt a kábelt, amelyen az akciókamera a levegőben követi a versenyzőket. A balesetben senki nem sérült meg és a repülőgép is biztonságosan tudott landolni.

Eredmények:
férfi óriás-műlesiklás,
világbajnok:

Marcel Hirscher (Ausztria) 2:13.31 perc (1:06.73 p/1:06.58 p)
2. Roland Leitinger (Ausztria) 2:13.56 (1:07.26/1:06.30)
3. Leif Kristian Haugen (Norvégia) 2:14.02 (1:07.27/1:06.75)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ilyen még nem volt a sílövőknél
A sportág történetében először amerikai győztest avattak a sílövő-világbajnokságon: Lowell Bailey a férfiak 20 kilométeres egyéni versenyét nyerte meg az ausztriai Hochfilzenben.
Téli Sportok
Worley duplázott St. Moritz-ban
A papírformát érvényesítve a francia Tessa Worley nyerte csütörtökön a női óriás-műlesiklást a svájci St. Moritz-ban zajló alpesi sí-világbajnokságon.
Téli Sportok
Sporttörténelmi pillanat - kenyai síző a világbajnokságon
A 2016-os ifjúsági téli olimpián már ott volt a 18 éves Sabrine Simander. A sportoló három éves koráig élt szülőhazájában, majd Ausztráliába költözött az édesanyjával, itt tanult meg síelni a mostohaapjától. A 2016-os ifjúsági olimpián már versenyzett, azonban helyezést nem ért el. Egy korábbi interjújában azt nyilatkozta, hogy 20 évesen szeretne érmet nyerni, és felnőtt olimpián szerepelni. Az érmet szerezni nem láthatjuk őt, mert nem jutott tovább a második körbe, de az biztos, hogy sporttörténelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi.
Téli Sportok