Musorujsag
Élő Eredmények

Kercsó Árpád a zöld-fehér utánpótlás élén

MTI
Kercsó Árpádot nevezték ki az utánpótlás szakmai igazgatójának a Ferencváros jégkorongcsapatánál.

„Gyerekkoromban a legnagyobb szerelmem a Ferencváros volt, a jégkorong és a foci. Olyan mérkőzésük nem volt, aminek ne hallgattam volna a rádiós közvetítését. Egyet sajnálok, hogy a szüleim nem élték meg ezt a napot, hogy a Ferencvárosnál dolgozhatok” – hangsúlyozta Kercsó Árpád a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. A felnőtt jégkorong-válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya leszögezte: a 2004-es korosztálynál és a fiatalabbaknál „csodát szeretne csinálni”, s biztos benne, közös munkával garantált a siker.

Pap Gábor, a klub sportigazgatóságának elnöke kiemelte, hogy az FTC életében nagyon fontos az 1928 óta működő jégkorongszakosztály.

„Gyakorlatilag mi vagyunk a legidősebb szakosztály a magyar jégkorong életében, és a legeredményesebb csapat is. Bízom benne, hogy Kercsó Árpád érkezésével az utánpótlás gondoskodni fog róla, hogy ez így is maradjon” – mondta. Kiemelte, hogy a közeljövőben sátras jégpálya épül az utánpótlás számára a IX. kerületben, míg a népligeti sportcentrum fejlesztésében az első ütemben meg fog épülni a klub jégkorongcsarnoka.

„Remélhetőleg három év múlva már ott játszhatja a felnőtt együttesünk hazai mérkőzéseit” – tette hozzá.

Hudák Gábor, a jégkorongszakosztály szakmai igazgatója mérföldkőnek nevezte ezt a napot.

„Volt szerencsém együtt dolgozni Kercsó Árpáddal a felnőttválogatottnál, és most végre sikerült leigazolni zöld-fehér színekbe. Személye és tudása, szakmai múltja garancia az előrelépésre.”

Kitért rá, bízik benne, hogy továbbra is jól szerepel majd a MOL Liga negyeddöntőjében érdekelt felnőttegyüttes, amely kedden az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban idegenben került 1-0-s előnybe a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvékkel szemben.

Almássy Kornél, a szakosztály elnökségi tagja hangsúlyozta: a 2011 óta dolgozó vezetés célja az volt, hogy lépésről lépésre javítsák a hokisok lehetőségeit.

„Óriási eredmény Kercsó Árpád érkezése, hiszen az utánpótlásban a jövőnk. Rendkívül lényeges az infrastruktúra fejlesztése is, így fontos lesz a jégsátor megépülése és a csarnok elkészülése is a jövőben” – mondta.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az EBEL-ben képzelik el a Fehérvár AV19 jövőjét
Nincs magyarázat a Fehérvár AV19 idei szereplésére, Szélig Viktor a csapat menedzsere azonban elmondta, hogy mégis vár némi indoklást a vezetőség. Sokkolta őket a szerdai 8-2-es hazai pályán elszenvedett vereség, de a nem túl sikeres szezon ellenére a csapat továbbra is az EBEL-ben kívánja folytatni. Szélig az együttes további céljairól, a szerdán nyilvánosságra hozott doppingesetről és a szurkolókról is beszélt a csütörtöki Sportreggeliben.
Jégkorong
Nyert a Brasov Debrecenben
A román Corona Brasov 5-2-re győzött a Debrecen vendégeként a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, szerdán.
Jégkorong
"Nem adhatod fel" - így motiválja a klub a fehérváriakat
Szorul a hurok a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának nyakán, a hőn áhított rájátszásba jutás ugyanis az elmúlt hetek – és az egész szezon – eredményességének (eredménytelenségének?) köszönhetően egyre messzebb kerül az együttestől. Azonban nincs még minden veszve, a hátralévő négy középszakasz mérkőzésen még ledolgozható a hátrány, amihez kellő erőt adhat az alábbi motivációs videó is.
Jégkorong
Az Újpest otthonában nyert a DAB
A Dunaújvárosi Acélbikák csapata idegenben került előnybe a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében, miután a keddi első mérkőzésen 1-0-ra győzött az Újpest vendégeként, a Ferencvárospedig a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék otthonában győzött fordulatos mérkőzésen a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében.
Jégkorong