Musorujsag
Élő Eredmények
 

Arjen Robben: "Ez a Bayern-mentalitás"

Még a csapat holland csatárát, Arjen Robbent is meglepte, hogy milyen remekül játszott a Bayern München szerdán, amikor 5-1-re legyőzte az Arsenalt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

"Még engem is meglepett, milyen jól játszottunk. Persze, nem nagyon, mert tudom, hogy nagyszerű csapatunk van, és ha kell, mindig képesek vagyunk egy szinttel magasabbra lépni. Ez a Bayern-mentalitás" - nyilatkozta a meccs után Robben.

A 33 éves holland támadó szerezte a találkozó első gólját, egy olyan mozdulatsor végén, amely már a védjegyévé vált: balról a pálya közepe felé cselezett, majd távolról védhetetlenül lőtte a labdát a kapu jobb felső sarkába.  "Ez már korábban is működött néhányszor" - mondta szerényen Robben, aki állandó veszélyt jelentett az Arsenal védelmére.

"Igazán jól kezdtünk, és úgy éreztük, van helyünk ahhoz, hogy a saját stílusunkban futballozzunk. A második félidőben tényleg csodálatos focit játszottunk. Egyszerűen megöltük ellenfelünk játékát. Nem hiszem, hogy már továbbjutottunk, de 4-0-ra kellene kikapnunk a visszavágón, és ez nem fordulhat elő" - mondta.

Hasonlóan elégedetten értékelte a fölényes sikert Carlo Ancelotti vezetőedző.

"Fantasztikus futballt játszottunk, megérdemelten nyertünk, mert egységesek és gyorsak voltunk" - nyilatkozta az olasz szakvezető.

Hozzátette, nagyon jó eredményt értek el, ettől függetlenül március 7-én, a londoni visszavágón ugyanilyen szenvedéllyel kell pályára lépniük.

"Nagyon jó helyzetben vagyunk, de idegenben is gólt kell szereznünk. Ez kell a biztos továbbjutáshoz" - erősítette meg edzője véleményét Philipp Lahm csapatkapitány, aki eltiltás miatt hiányozni fog a következő találkozóról.

A másik szerdai nyolcaddöntőben a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Napolit. Bár Lorenzo Insigne találatával az olaszok szereztek vezetést, Karim Benzema a 18. percben egyenlített. Ez volt az 51. gólja a Bajnokok Ligájában, így immár ő a sorozat történetének legeredményesebb francia játékosa, az 50 gólos Thierry Henryt megelőzve.

"Remek esténk volt, mindannyian nagyot játszottunk. A saját teljesítményemmel is elégedett vagyok. A gólom után éreztem a szurkolóink támogatását, ez fontos az önbizalmamnak" - nyilatkozta a lefújás után Benzema.

A francia csatár a közelmúltban hat mérkőzésen nem rúgott gólt, ezért több újság is a kihagyott helyzeteiről cikkezett. Honfitársa és edzője, Zinedine Zidane úgy fogalmazott, Benzema megmutatta, hogy karakteres játékos, hiszen a nehéz időszakban a lehető legjobb módon, egy fontos góllal válaszolt a kritikákra.

"Valóban nem volt eredményes az elmúlt néhány meccsen, de elégedett voltam a játékával, most pedig nagyon örülök a góljának" - tette hozzá Zidane.