Musorujsag
Élő Eredmények

A Vasas is a Szuszában fogadhatja ellenfeleit

m4sport.hu/vasasfc.hu
Nincs biztonsági kockázat a Szusza Ferenc Stadionban, de pénteken újabb helyszíni szemlét tartanak.

Szombaton folytatódik az OTP Bank Liga. Az utóbbi időszakban állandó témát szolgáltatott a Szusza Ferenc Stadion. A legfőbb kérdés az volt, hogy az Újpest ott fogadhatja-e majd ellenfeleit vagy ismét Kecskeméten kell pályát bérelniük. Úgy tűnik, ez a kérdés megoldódott, és a másik érintett klub, a Vasas is pozitív hírekkel szolgált.

„Az illetékes szakhatóságok bevonásával a szerdai nap folyamán került sor az ellenőrzésre. Az egész napot igénybe vevő procedúra sikeresen zárult, hiszen nem találtak olyan körülményt, amely biztonságtechnikai tekintetben lehetetlenné tenné a meccsrendezést. Ezzel együtt több kisebb hiányosságot még pótolni kell, amelyre a mai napon sor is kerül, így pénteken egy újabb helyszín szemle után születhet meg a végleges engedély” – olvasható a vasasfc.hu hírében.

Szusza Ferenc Stadion - MTI Fotó: H. Szabó Sándor Szusza Ferenc Stadion – MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Mint ismeretes, az Illovszky Rudolf Stadion felújítását november elején kezdték el, az angyalföldiek utolsó mérkőzésüket október végén játszották otthonukban a Videoton ellen, akkor 1-1 lett a végeredmény. Azóta az OTP Bank Ligában harmadik helyen álló együttes a Bozsik Stadionban fogadta ellenfeleit, amikor pályaválasztó volt.

Szombaton a Vasas a Szombathelyt látja vendégül 15 óra 30 perctől – minden bizonnyal tehát a Szuszában.

A 20. forduló (február 18.) meccsei:

Gyirmót FC-Paksi FC 15.30
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 15.30
MTK Budapest-Budapest Honvéd 15.30
Vasas-Szombathelyi Swietelsky Haladás 15.30
Videoton FC-Újpest FC 15.30 (M4 Sport)
Debreceni VSC-Ferencváros 18.00 (M4 Sport)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az Újpest-Fradit már a Megyeri úton rendezhetik
Őze István klubelnök szerint az UTE lemondott a Szusza Ferenc Stadion fejépületének használatáról, így megkezdődött a tárgyalás az újpesti labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság és a létesítmény jelenlegi vagyonkezelője és üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok között.
Magyar futball
Ezen veszekszik az UTE és az Újpest FC
A hétvégén rajtol a labdarúgó OTP Bank Liga, de még mindig nem lehet tudni, hogy az Újpest hol játssza hazai mérkőzéseit a következő fordulókban. Az Újpest FC ügyvezetője, Gyarmati Eszter az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy még mindig nem sikerült megállapodniuk az anyaegyesülettel.
Magyar futball
Gyarmati Eszter: „Nem egyeznek az álláspontok az UTE és az Újpest FC között”
Miközben az Újpest labdarúgócsapata Cipruson edzőtáborozik, addig itthon továbbra is kérdés, hogy mikor foglalhatja vissza otthonát a Szusza Ferenc stadionban a csapat. A klub ügyvezető igazgatója, Gyarmati Eszter az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a csapat tavasszal Kecskeméten kényszerül lejátszani a hazai bajnoki mérkőzéseit. A műszaki átadás-átvétel már megtörtént, a használatba vételi engedély kiadása azonban még folyamatban van. Hogy mégis miért nem játszhat az Újpest a saját stadionjában, és hogy vannak-e érdekellentétek az Újpest FC és az UTE között, az alábbi videóban beszél Gyarmati Eszter.
Magyar futball