Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo: "2016-ban valóban a legjobbat választották az Év játékosának"

SkySports | Szerző: Török Viktor
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál csatára negyedik alkalommal emelhette magasba a FIFA Év játékosa díját a hétfői zürichi gálán, ezzel véleménye szerint sikerül végre elhallgattatnia a szkeptikusokat.

Kimagasló évet tudhat maga mögött a klasszis támadó, a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, míg Portugália válogatottjával – az ország történetében első alkalommal – Európa-bajnokságot nyert, decemberben pedig szintén negyedszerre a France Football Aranylabdáját is hazavihette.

Némileg árnyalja a képet azonban az a tavaly év végén napvilágot látott híresztelés, miszerint a játékos több millió eurós rejtett vagyonnal rendelkezik az adóparadicsomnak számító Brit Virgin-szigeteki illetőségű számláin.

„Számos támadás és számonkérés ért az elmúlt időben úgy a labdarúgáson belülről, mint kívülről, sokan szeretnének eltüntetni a porondról, de ismét az igazság győzött: 2016-ban valóban a legjobbat választották az Év játékosának, és ez történetesen én vagyok” – nyilatkozta a 31 éves sportoló.

Cristiano Ronaldo ünneplése a franciák ellen megnyert Eb-döntő után - fotó: EPA/Abedin Taherkenareh Cristiano Ronaldónak idén a nemzeti csapattal is sikerült a csúcsra érnie, itt éppen a házigazda franciák ellen megnyert Eb-döntő után ünnepel. Fotó: EPA/Abedin Taherkenareh

„Többen azt akarják, hogy rosszul érezzem magam, de mindig mondom: ‘aki nem tartozik, nincs is mitől félnie’. Ahogy mindig, ezúttal is sikerült betapasztanom néhány szájat”– fűzte hozzá Ronaldo.

A spanyol adóhatóság már tavaly vizsgálódni kezdett a Blancók ikonja – és néhány másik spanyol illetőségű sztársportoló – ellen, ám Ronaldo egyelőre nyugodt, és hisz az igazságszolgáltatás valós erejében.

„Természetesen zavar az ügy, mert úgy vélem, jól intézem a dolgaimat, és rengeteg emberen segítek – elég csak az önkéntes tevékenységeimért kapott díjat említenem, ami a trófeagyűjteményem egyik legékesebb darabja. Az emberek azért bántanak, hogy ezzel eltereljék a figyelmet azokról a rossz cselekedetekről, amiket ők követnek el. A végén azonban mindig fény derül az igazságra, nincs más dolgunk, mint várni, és meglátni mit hoz a jövő” – egészítette ki mondandóját a portugál.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Zidane-nak több trófeája, mint veresége van a Real Madrid edzőjeként
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid valósággal szárnyal Zinedine Zidane vezetőedző irányítása alatt. A Blancók kilenc hónapja kaptak ki legutóbb, beállították a Barcelona harminckilenc meccsből álló veretlenségi rekordját, valamint az is megsüvegelendő, hogy a francia vezetőedző irányításával ötvenöt mérkőzésén csak két vereséget számlál a csapat, amely Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és FIFA Klubvilágbajnokságot is nyert az elmúlt egy évben.
Külföldi futball
Megfontolt döntést hozott Szeli Mátyás a FIFA év játékosa szavazáson
Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport szakírója az M4 Sportreggeliben beszélt a FIFA év játékosa díjátadóról, ahol az Aranylabdához hasonlóan Cristiano Ronaldo nyerte el a megtisztelő elismerést. A portugál labdarúgó a válogatottal Európa-bajnokságot, a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert 2016-ban.
Külföldi futball
Telefonos segítség kellett a Puskás-díj átvételéhez
Mohd Faiz Subri, a malajziai Penang játékosa érdemelte ki a 2016-os év legszebb találatáért járó Puskás-díjat. A gólllövést szemmel láthatólag volt már alkalma gyakorolni, a csillogó rendezvényen tartott beszédek terén azonban van még mit tanulnia a fiatal labdarúgónak. Szerencsére a XXI. század vívmányai a meghatottságtól némileg zavarban lévő sportember segítségére siettek...
Külföldi futball
Ki is az igazi Ronaldo? Szavazzon!
Az élet olykor igazságtalan. Cristiano Ronaldo szinte már mindent elért, amit egy futballista elérhet, rengeteg szurkoló mégis névrokonát, a legendás brazil csatárt emlegeti az "igazi" Ronaldóként. Vajon CR - aki<a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/09/cristiano-ronaldo-2016-legjobbja/"> hétfő este vette át</a> a FIFA Év játékosa-díjat - tényleg rosszabb játékos, mint amilyen kétségkívül nagy elődje, a Fenomén volt? Vagy csak a nosztalgia okán emlékeznek úgy a drukkerek, hogy Ronaldo Luis Nazário de Limának látványosabb megmozdulásai voltak a pályán?  Az ön véleményére is kíváncsiak vagyunk, cikkünkben szavazhat arról, hogy ki is az "igazi" Ronaldo.
Külföldi futball
Cristiano Ronaldo 2016 legjobbja
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál válogatott futballistája lett 2016-ban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) az Év játékosa, az elismerést negyedszer érdemelte ki.
Külföldi futball