Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbított a szövetségi kapitány

MTI
További két évvel, 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a jövőben is ellátja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatói feladatait.

Ezt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke jelentette be hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a német szakember mellett segítője, a játékosként világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller is marad a nemzeti csapatnál.

„Úgy ítéltük meg, hogy Bernd Storck az elmúlt időszakban elvégzett munkája alapján megérdemli a bizalmat. Hangsúlyozni szeretnénk ezzel a döntéssel, hogy az Európa-bajnokság csak egy állomás, a végcél az, hogy tartósan sikeres legyen a válogatott” – mondta Csányi Sándor, aki hozzátette, több szempontból is indokolt volt a szövetségi kapitány szerződésének meghosszabbítása. Egyrészt meg akarták adni neki a lehetőséget, hogy hosszútávban gondolkodhasson, másrészt, ha a válogatott sikeresen szerepelne a nyári kontinensviadalon, akkor a tréner élő kontraktus nélkül több más csapat számára is vonzóvá, elérhetővé válna.

„Ezzel a döntéssel bíztatást akarunk neki adni, hogy a hosszú távú sikerek megalapozása folytatódjon” – tette hozzá az MLSZ vezetője, aki Bernd Storck erényei közül kiemelte, hogy bátran nyúlt a fiatalokhoz, és olyan játékosok tudtak bekerülni a válogatottba, mint Nagy Ádám, vagy a norvégok elleni idegenbeli pótselejtező hőse, Kleinheisler László.

A szerződés anyagi részleteit Csányi Sándor nem árulta el, ugyanakkor jelezte, hogy olyan korrekt megállapodást kötöttek, amellyel mindkét fél elégedett, egyben mértéktartónak nevezte a kontraktust, amely szerinte jól szolgálja a magyar futball stratégiai érdekeit. A közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban az MLSZ elnöke azt mondta, az alapján, amit Bernd Storck irányításával látott a nemzeti csapattól, kizártnak tartja, hogy a válogatotton bármelyik ellenfele is „átgyalogoljon” a csoportmérkőzések során. Az ezt követő világbajnoki selejtezőkről hasonlóképpen vélekedett Csányi Sándor. Kiemelte, tisztában van azzal, hogy erős ellenfelekkel találkozik majd a csapat – a magyarok a portugálokkal, a svájciakkal, a feröeriekkel, a lettekkel és az andorraiakkal szerepelnek azonos csoportban -, de ezzel együtt nem érzi esélytelennek a kijutást.

A magyar labdarúgó-válogatott a legutóbbi Eb-selejtezőt még Pintér Attila vezetésével kezdte, őt azonban az északírektől elszenvedett hazai vereséget követően, egyetlen tétmérkőzés után menesztették. Dárdai Pál követte a kispadon, akinek irányításával a gárda végig versenyben maradt a továbbjutásért, de a szakembernek klubja, a Hertha BSC végül nem engedte a kettős szerepvállalást, így került tavaly júliusban a sportigazgató posztot ekkor már betöltő Bernd Storck a válogatott élére. A csapat végül a pótselejtezőt érő harmadik helyen zárt, majd kettős győzelemmel búcsúztatta a norvégokat, és 44 év után a nyáron ott lehet a franciaországi Európa-bajnokságon, ahol a csoportszakaszban a portugálokkal, az osztrákokkal és az izlandiakkal találkozik majd.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="463771"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Csányi Sándor sajtótájékoztatója - Bernd Storck 2018 nyaráig szerződést hosszabbított
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/03/DBZOL20160321004-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak