Musorujsag
Élő Eredmények

Sunderlandben bukott az MU

MTI
A Manchester United 2-1-re kikapott a Sunderland otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A vendégek egyetlen gólját Anthony Martial szerezte, aki tavaly szeptembert követően volt ismét eredményes idegenbeli bajnoki találkozón, összességében pedig szezonbeli tizedik gólját lőtte. A hazaiak a hajrában szöglet után szerezték meg a győztes találatot, amit a brit sportsajtó egyöntetűen David de Gea öngóljaként tüntetett fel. A spanyol kapus szinte végig a mezőny legjobbja volt, ennél az esetnél pedig teljesen vétlennek tűnt, hiszen az előtte állóktól nem láthatta a labdát, amely a hóna alatt került a hálóba.

A Sunderland győztes gólját megelőző pillanat – fotó: EPA/Nigel Roddis

A vendégcsapat olasz válogatott védőjét, Matteo Darmiant az első félidőben vállsérülés miatt le kellett cserélni.

A Sunderland ezt megelőzően csupán egyetlen alkalommal, 1997 márciusában győzte le Premier League-mérkőzésen, hazai pályán a Manchester Unitedet, akkor is 2-1-re. Louis van Gaal vezetőedző csapata idénybeli hetedik vereségét szenvedte el a bajnokságban.

A január másodika óta veretlen Southampton, amely azóta gólt sem kapott, az ír Shane Long találatával győzött a Swansea City vendégeként.

A télen igazolt Emmanuel Adebayor első gólját szerezte a Crystal Palace színeiben – ezzel 475 nap után volt eredményes a Premier League-ben -, ám mivel Troy Deeney duplázott, a Watford 2-1-re nyert.

Premier League, 26. forduló:
Sunderland-Manchester United 2-1 (1-1)
Bournemouth-Stoke City 1-3 (0-1)

Crystal Palace-Watford 1-2 (1-1)
Everton-West Bromwich Albion 0-1 (0-1)
Norwich City-West Ham United 2-2 (0-0)
Swansea City-Southampton 0-1 (0-0)

később:
Chelsea-Newcastle United 18.30

vasárnap:
Arsenal-Leicester City 13.00
Aston Villa-FC Liverpool 15.05
Manchester City-Tottenham Hotspur 17.15

További tartalmak