Musorujsag
Élő Eredmények

Elhunyt Rudas Ferenc

Fradi.hu
Kilencvennégy éves korában elhunyt Rudas Ferenc, az FTC örökös bajnok labdarúgója.

Rudas Ferenc 1921-ben, Ruck Ferenc néven született Budapesten. Fiatal korában a Törekvésben futballozott, ám 17 évesen már a Ferencváros labdarúgója volt.

Orosháza, 2010. május 30. Rudas Ferenc huszonháromszoros válogatott labdarúgó, a Ferencváros Baráti Kör elnöke (b) és Springer Miklós az FTC alapítója, Springer Ferenc unokája áll a felavatott Mátrai Sándor-mellszobor előtt Orosházán, a Mátrai Stadionban. MTI Fotó: Rosta Tibor Orosháza, 2010. május 30.
Rudas Ferenc huszonháromszoros válogatott labdarúgó, a Ferencváros Baráti Kör elnöke (b) és Springer Miklós az FTC alapítója, Springer Ferenc unokája áll a felavatott Mátrai Sándor-mellszobor előtt Orosházán, a Mátrai Stadionban.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Rudas Ferenc a Fradiban 367 alkalommal szerepelt, ahol bajnoki címet nyert, mellette háromszor győzött a zöld-fehérekkel a Magyar Kupában. A válogatottban 1943 és 1949 között 23-szor lépett pályára.

Rudas megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, a Magyar Fair Play díj életmű kitüntetését, valamint Budapest díszpolgárának is megválasztották.

Az FTC Baráti kör elnökeként élete végéig ápolta a Ferencváros hagyományait – olvasható a klub honlapján. Rudas Ferencet a Ferencvárosi Torna Club saját halottjának tekinti.

Díjai:
Az év játékosa: 1946
Az FTC Aranydiplomában kitüntetett tagja: 1991
Centenáriumi aranydiploma: 1999
Springer-díj: 1994
Magyar Köztársaság Lovagkeresztje: 2011
Magyar Fair Play díj, életmű kategória (2012)
Budapest díszpolgára (2015)

További tartalmak