Musorujsag
Élő Eredmények

Nem sikerült meglepnünk a világelsőt a futsal Eb nyitányán

mti
A magyar futsalválogatott három góllal kikapott a világranglistát vezető spanyoloktól a belgrádi Európa-bajnokság első fordulójában.

A spanyolok öngóllal szereztek vezetést, miután Németh Péter blokkolni akart egy lövést, a labda azonban a lábáról a kapuba pattant. A hatszoros Európa-bajnok második találata szöglet után, a harmadik egy kiugratást követő lövésből született. Fordulás után szépítettek a magyarok: Dróth Zoltán a második félidő elején szabadrúgásból lőtt a léc alá. A negyedik spanyol találat egy visszagurítás utáni bombából, az ötödik pedig egy gyors ellentámadásból született. A mérkőzés utolsó gólját újra a magyarok szerezték: Dróth Zoltán labdaszerzés után cselezte magát helyzetbe, és másodszor is betalált.

B csoport, 1. forduló:
Spanyolország-Magyarország 5-2 (3-0)
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Tomic (horvát), Sorescu (román)
gólszerzők: Németh (8., öngól), Bebe (15.), Miguelin (20., 29.), Andresito (36.), illetve Dróth (24., 38.).

Spanyolország:
Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Ráb, cserék: Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú

Magyarország:
Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos, cserék: Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelin

Jól kezdett a magyar csapat, biztosan tartotta a labdát a világranglista-vezetővel szemben is. A félidő közepén aztán a spanyolok egy szerencsés öngóllal megszerezték vezetést. Innentől kezdve az ibériaiak átvették az irányítást, de a magyar csapat bírta a nyomást. A vb-ezüstérmes öt perccel a félidő vége előtt növelte előnyét, majd közvetlenül a szünetet megelőzően Miguelin Tóth Gyula kapus hibáját kihasználva 3-0-ra módosította az eredményt.

Nem sokkal a fordulást követően megszületett az Eb első magyar gólja: a végig kitűnően futballozó Dróth Zoltán talált be szabadrúgásból. A spanyolok ettől azonban nem törtek meg, és visszaállították a különbséget. Ugyan a hajrában a spanyolok már 5-1-re vezettek, a magyarok vészkapussal támadtak, Dróth második találatával pedig szépítettek.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, egy éve 5-0-ra kaptunk ki a spanyoloktól, a csapat sokat fejlődött azóta és még mindig tud fejlődni. A kapitány főként a játékosok önbizalmát és hitét emelte ki.

A magyarok csütörtökön 21 órától az ukránokkal csapnak össze. A háromcsapatos csoportból az első kettő jut tovább a negyeddöntőbe.

További tartalmak