Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Azt akarom, hogy ez legyen a legjobb szezonom

Auto Motor und Sport
A Force India német pilótája, Nico Hülkenberg „keményen fog támadni” a 2016-os szezonban, hogy Forma-1-es pályafutása legeredményesebb évadját zárja. Másfél hónappal az év első versenye előtt úgy érzi, csapata képes olyan autót készíteni, amivel teljesítheti célját.
Nico Hulkenberg (Fotó:  XPB Images) Nico Hulkenberg (Fotó: XPB Images)

Hülkenberg felemás szezont hagyott a háta mögött; 2015-ben elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Porsche gyári csapatának versenyzőjeként megnyerte a Le Mans-i 24 órás viadalt, a királykategóriában viszont alulmaradt csapattársával, Sergio Pérezzel szemben, aki ráadásul dobogós helyezést is szerzett. A németnek ez még nem sikerült F1-es pályafutása során, nem meglepő tehát, hogy egyik legnagyobb célja idén is az lesz, hogy legalább egyszer bekerüljön a legjobb három közé.

Nico Hülkenberg (Fotó: Moy / XPB Images) Nico Hülkenberg (Fotó: Moy / XPB Images)

„Ki vagyok éhezve (a sikerre)” – mondta a korábbi GP2-es bajnok az Auto Motor und Sport munkatársának. „Támadni akarok! Azt akarom, hogy a 2016-os legyen az eddigi legjobb szezonom a Forma-1-ben. Nem tudom, miért ne teljesíthetne a Force India olyan jól, mint a 2015-ös évben a B verziójú versenyautó bemutatása után” – teszi hozzá magabiztosan, utalva csapata feltámadására, melynek köszönhetően az istálló megszerezte az ötödik helyet a gyártók bajnokságában.

Ilyen jó eredményt a Force India fennállása során még egyetlenegyszer sem ért el, a vezetők pedig nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a lendület megtartásával idén még erősebben teljesítenek majd (nem titok, szeretnének feljutni a Williams szintjére). Noha úgy érzi, a tavalyi eredményeket meg lehet ismételni, Hülkenberg egyelőre semmit sem akar elkiabálni, hiszen néhány tavaly gyengébb teljesítményt nyújtó rivális is összeszedheti magát az új idényben.

„Elég sokat lehetne erről találgatni, most azonban csak saját magunkra és a házi feladatunkra kell koncentrálnunk. Azokon a területeken kell mindenképpen javítanunk, melyeken tavaly gyengébbek voltunk. A télen igazából pont ezt tettük, ezért vagyok most magabiztos. Van néhány ellenfél, aki kemény dió lehet: a McLaren, ha a Honda erősebb lesz, a Toro Rosso a Ferrari-motorokkal és a Red Bull. És a Haas. Én úgy gondolom, már az elején erősek lesznek. Az lehet a feladatunk, hogy a Williams szintjére jussunk” – magyarázta. 

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Race Day - Budapest, Hungary

További tartalmak