Musorujsag
Élő Eredmények

Venezuelában egyeztet a Renault Maldonado helyzetéről

Autosport, Motorsport
Venezuelában egyeztetnek a Renault vezetői Pastor Maldonado jövőjéről – értesült az Autosport. Egyre inkább úgy tűnik, a franciák nem teljesen elégedettek jelenlegi helyzetükkel.
Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images)

Bár a francia csapat szóvivője puszta spekulációnak nevezte a hírt, miszerint váratlan fordulattal Kevin Magnussen válthatja Pastor Maldonadót egyik 2016-os autójuk ülésében, az egyszeres futamgyőztes sorsa igencsak bizonytalannak látszik. Mint arról már beszámoltunk, ezt a helyzetet elsősorban az idézte elő, hogy Maldonado szponzora, a PDVSA késik a kifizetésekkel. Az Autosport azonban úgy tudja, ennél jóval bonyolultabb a helyzet.

Azzal tudniillik, hogy a Renault megvásárolta a Lotust, az enstone-i csapat arculatot is vált. Új támogatókat keresnek, s mivel átfestik autójukat, annak reklámfelületeit is újraértékesítik, a meglévő szerződéseket is újratárgyalják. A PDVSA helyzetét tovább bonyolítja a Venezuelában tapasztalható politikai bizonytalanság is. A múlt decemberben tartott választások során veszített a korábbi elnök, a Maldonadót támogató Nicolás Maduro, aki azonban nem ismerte el a jobboldal győzelmét, s újra kormányt alakított. A kialakult káoszban (amit tetéz még az ország olajválság miatti aggasztó gazdasági helyzete is) pedig nem egészen világos, mire számíthat a Renault az állami tulajdonú PDVSA-tól.

A Renault képviselői stabilitásra vágynak, hiszen idei költségvetésükben eredetileg számoltak az olajcég támogatásával, ezért most Venezuelában egyeztetnek szerződésük részleteiről.

A Motorsport mindeközben azt is megemlíti, hogy egyes források szerint a Renault már eredetileg sem volt túl elégedett a Lotus által szerződtetett 2016-os versenyzőpárossal, ám ennek ellenére úgy döntött, tiszteletben tartja Enstone korábbi megállapodásait. Kevin Magnussen mindazonáltal ígéretes tehetségnek számít, akire adott esetben építhetnének – ráadásul ő is rendelkezik saját szponzorokkal, például a dán ruházati cég, a Bestseller márkája, a Jack & Jones támogatását élvezi.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fordulat: Magnussen már idén visszatér?
A Telegraph információi szerint Kevin Magnussen tárgyalásba kezdett a Renault új gyári alakulatának vezetőivel. Úgy tűnik, a dán harmadik számú versenyzőként csatlakozik az istállóhoz, adott esetben azonban Pastor Maldonado helyét is átveheti – még 2016-ban!
Alpine F1 Team