Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú nem telefonált, mégis versenyezhet Austinban

MTI
A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára.

Azzal együtt jár el így, hogy a sportoló „a szabályoktól eltérően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést” – áll a közleményben.

A dokumentum szerint a MÚSZ tisztában van azzal, hogy a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, „ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén”.

Hosszú Katinka az Egyesült Államok-Európa verseny 200 méteres hátúszásának megnyerése után fotó: MTI/AP/Darron Cummings Hosszú Katinka az Egyesült Államok-Európa verseny 200 méteres hátúszásának megnyerése után fotó: MTI/AP/Darron Cummings

A szövetség keddi közleményében azt írta: Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszó Szövetség és a kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek. A MÚSZ jelezte továbbá, hogy Hosszú már vasárnap elutazott, de versenyengedélyezési kérelme – a menedzsmentje révén – csak hétfőn érkezett meg a szövetségbe.

„A szövetség kényszerhelyzetbe került: ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg – és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt -, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is” – írta kedden a Magyar Úszó Szövetség.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hosszú Katinka vasárnap utazott, hétfőn kért versenyengedélyt
Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek - áll a MÚSZ keddi közleményében.
Sportok