Musorujsag
Élő Eredmények

Ez a gól kapta az idei Puskás-díjat

mti
A brazil Wendell Lira nyerte az év legszebb góljáért járó, idén hetedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi éves gáláján vehetett át.

A 27 éves játékos azzal érdemelte ki az elismerést, hogy március 11-én a brazil Goiás állami bajnokságban az Atlético-GO – Goianesia meccs 28. percében egy kiugratást követően ollózó mozdulattal juttatta kapuba a labdát, s ezzel 1-0-s vezetéshez juttatta a vendégeket. Érdekesség, hogy a találkozót, melyet Lira csapata nyert 2-1-re, négyszáznál is kevesebb néző látta a helyszínen.

 

A FIFA futballbizottsága által kiválasztott tíz szépségdíjas gólra a FIFA honlapján lehetett szavazni, majd november végétől már csak arra a háromra, amely addig a legtöbb voksot kapta. A másik két jelölt az AS Romában futballozó Alessandro Florenzi és Lionel Messi volt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Messi ötödször is aranylabdás
Lionel Messi nyerte el 2015-ös teljesítménye alapján a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat. A legszebb gólért járó Puskás-díj a brazil Wendell Liráé lett.
Külföldi futball