Musorujsag
Élő Eredmények

Bach: elszalasztott lehetőség a hamburgi visszalépés

MTI
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint Hamburg és Németország számára is egy elszalasztott lehetőség, hogy a város mégsem pályázik a 2024-es nyári olimpiára, mert a lakosok az ügydöntő népszavazáson nem támogatták a kandidálást.

Bach hétfői közleményében azt írta: a döntést egy olyan időszakban kellett meghozni, amikor Németország a migránsok és menekültek beáramlásával birkózik.

Wolfgang Niersbach egy 2015. októberi sajtótájékoztatón. MTI/EPA Fotó Wolfgang Niersbach egy 2015. októberi sajtótájékoztatón. MTI/EPA Fotó

„Ez a helyzet nagy erőfeszítéseket igényel a német kormánytól és a társadalomtól egyaránt, ez pedig széles körben bizonytalanság érzését kelti” – áll a kommünikében. Hozzátette, a szavazásra hatással lehetettek az aktuális doppingbotrányok és a sportban kialakult korrupciós botrányok.

A vasárnapi szavazáson a voksolók 51,6 százaléka ellenezte, hogy Hamburg kandidáljon a 2024-es olimpiára, így Budapest, Los Angeles, Róma és Párizs maradt versenyben. A NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán választja ki a rendezőt.

További tartalmak