Musorujsag
Élő Eredmények

Taróczyék nyerték a wimbledoni döntő visszavágóját is

MTI
A londoni bajnok Taróczy Balázs, Heinz Günthardt magyar-svájci duó az 1985-ös wimbledoni férfi páros döntő "újrajátszását" is megnyerte az ausztrál Pat Cash és John Fitzgerald ellen kedden a Papp László Sportarénában zajló, nyolcadik Tennis Classics gálán.

A 30 évvel ezelőtti csatában 6:4, 6:3, 4:6, 6:3-ra győztek Taróczyék, akik azóta sem találkoztak ellenfeleikkel. A „visszavágó” – amelynek szüneteiben 1985-ös slágerek szóltak – elején Fitzgerald lábszársérülést szenvedett, kétszer is ápolták, ám ha sántikálva is, de végigjátszotta a meccset. Az ausztráloknak 6:6 után a rövidítésben három mérkőzéslabdájuk volt, ám a magyar-svájci kettős látványos pontokkal fordított, és végül 8-6-ra hozta a tie-breaket. A Cilic-csapat ezzel 19:14-re vezet összesítésben.

Heinz Günthardt és Taróczy Balázs örül a wimbledoni nemzetközi bajnokság férfi páros döntőjében aratott győzelemnek 1985-ben. - fotó: MTI/AP Heinz Günthardt és Taróczy Balázs örül a wimbledoni nemzetközi bajnokság férfi páros döntőjében aratott győzelemnek 1985-ben. – fotó: MTI/AP

Heinz Günthardt viccesen úgy értékelt, hogy fejlődött a játéka az elmúlt 30 évben, ugyanis akkor még sokat mozgott feleslegesen, mostanra azonban beérett, és csak akkor mozdul meg, ha igazán szükséges.

„Nem ellenfelek, hanem barátok vagyunk, tévékommentátorként is dolgozunk szinte mindannyian, ezzel együtt nagyon letört vagyok, hogy kikaptunk” – fogalmazott a maga szarkasztikus stílusában a meccs közben is sokat élcelődő Cash.

Az 54 éves Fitzgerald elmondta, az ő korában már az is valami, hogy az ember életben van. Hozzátette, remekül érzi magát Budapesten, és ezúttal is a megfelelő ellenféltől kaptak ki.

Taróczy a Tennis Classics főszervezőjeként köszönetet mondott a három „fiatalembernek”, hogy elfogadták a meghívást, és újra együtt lehettek.

„Pat és Heinz Európában él, úgyhogy külön köszönöm John Fitzgeraldnak, hogy eljött Ausztráliából, és a sérülése ellenére végigküzdötte a meccset” – jelentette ki a 61 éves magyar teniszlegenda.

A tavaly US Open-bajnok Marin Cilic és az általa vezetett csapat nyerte a nyolcadik Tennis Classics gálán.

A horvát játékos a nap negyedik meccsén a francia Richard Gasquet-vel csapott össze férfi egyesben, és a múlt heti ATP-világbajnokságról épphogy lemaradt játékosok nem kímélték egymást. A bemutató torna „legkomolyabb” találkozója a többivel ellentétben kilenc nyert gémig tartott, a 198 centis Cilic főként hatalmas szerváival, míg az idén Wimbledonban elődöntős riválisa híres egykezes fonákjával aratott közönségsikert. Látszott, hogy mindketten kedvenc kemény borításukon játszanak, a meccset végül Cilic nyerte 9:6-ra.

„Marin remekül játszott, de hát Grand Slam-győztesről van szó” – kezdte értékelését a világranglistán kilencedik Gasquet. – „Először vagyok Budapesten, nagyon tetszik a város, és bízom benne, hogy jövőre is olyan kiváló évem lesz, mint az idei volt.”

A horvát óriás kifejtette, gyerekfejjel járt először a magyar fővárosban, és mindig szívesen jön ide.

„Azt hiszem, kiszolgáltuk a szurkolókat, emellett jó volt látni a meghívott legendás játékosokat is” – jelentette ki, hozzátéve: 2016-ban szeretne az első nyolc között végezni, hogy részt vehessen az ATP-vb-n.

Sikerével a Cilic-csapat 29:20-ra elhúzott, így az utolsó vegyes párosnak már nem maradt tétje.

A nap zárófelvonásában Cilic Babos Tímeával, Gasquet pedig honfitársa, Kristina Mladenovic oldalán lépett pályára. A közönségszórakoztató összecsapást érdekes módon mégis a Babos-Mladenovic duó nyerte, amely váratlanul 3:3-nál állt össze, s a „nemek harcában” a hölgyek bizonyultak jobbnak 7:5-re.

További tartalmak