Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone reagált a távozásával kapcsolatos híresztelésekre

Motorsport, Autosport
A Forma-1 Menedzsment (FOM) elnöke, Bernie Ecclestone kijelentette, posztjáról a királykategória eladása esetén sem kell lemondania, az adásvételt azonban nem lesz könnyű tető alá hozni, hiszen a jelenlegi tulajdonos nem szeretne megválni részvényeitől.
Bernie Ecclestone (Fotó:  XPB Images) Bernie Ecclestone (Fotó: XPB Images)

Ecclestone kedden jelentette ki, hogy a királykategória még ebben a naptári évben új gazdára találhat, miután többen is érdeklődnek a sportág többségi tulajdona iránt. Bejelentését követően ismét szárnyra kaptak a távozásával kapcsolatos híresztelések (egyes források szerint nyilatkozatával visszavonulását szerette volna előkészíteni), az Orosz Nagydíj helyszínén azonban egyértelművé tette, ő nem akarja eladni saját tulajdonrészét.

Nyilatkozata során azt is elárulta, posztja miatt akkor sem kell aggódnia, ha valaki megszerzi a Forma-1 többségi tulajdonát, hiszen a „jelöltek” nem tervezik leváltását. „Hárman érdeklődnek, és ők már megkértek, írjak alá egy új szerződést, hogy a folytatásban is velük maradhassak” – idézi Ecclestone szavait az Autosport magazin internetes oldala.

Noha a hét elején tett kijelentése meglehetősen egyértelműnek tűnt (akkor úgy fogalmazott, meg lenne lepve, ha a részvények nem kerülnének eladásra a következő hónapokba), Oroszországban sokkal visszafogottabban nyilatkozott; már ami az adásvétel gyorsaságát illeti. „Azt mondtam, három ember érdeklődik. Korábban is beszéltünk már, de most még jobban érdeklődnek. Ha a részvényesek el akarják adni a tulajdonrészeiket, akkor el fogják” – magyarázza.

„Én viszont nem akarom eladni. Ez itt a probléma. És úgy tudom, Mr. McKenzie – a jelenlegi többségi tulajdonos – sem szeretne megválni a saját részvényeitől. Nem egyszerű a helyzet, ha valaki fel akar vásárolni valamit, a másik fél viszont csak nagyon nehezen akar megválni attól a valamitől” – állapítja meg a 84 éves szakember, majd azt is elmondja, hogy az előző időszakban nem történt komolyabb előrelépés. „Bárki, aki követi a Forma-1-et, tudja, hogy már milliószor tartottunk ennél a pontnál!”

Az Orosz Nagydíj helyszínén az F1 részvényeinek eladása mellett a televíziós közvetítések is szóba kerültek, a Mercedes ugyanis nehezményezte, hogy versenyzői Japánban a megszokottnál kevesebb időt töltöttek a képernyőn. Niki Lauda szerint Ecclestone ígéretet tett arra, hogy Szocsiban változni fog a helyzet, a brit milliárdos azonban nem akarja feladni taktikáját (legutóbb a középmezőnyt mutatták, ott ugyanis több volt az akció). „Az emberek azt mondják kevés az előzés, de amit mutattunk, abból kivehető, hogy igenis sok van! Ha megnézzük az adatokat, láthatjuk, hogy igazából mindenki közel azonos időt kapott. Nem hiszem, hogy változtatni kellene” – zárta gondolatát.

Bernie Ecclestone (Fotó: XPB Images) Bernie Ecclestone (Fotó: XPB Images)

További tartalmak