Musorujsag
Élő Eredmények

Babos Tímea mehet a világbajnokságra

MTI
Babos Tímea - a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán - pályára léphet a női teniszezőket összefogó WTA év végi páros-világbajnokságán, Szingapúrban.

Ő az első magyar, aki ott lehet egy vb-n – adta hírül Babos menedzsmentje szombaton. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint mostanra vált hivatalossá a sportoló indulása az eseményen, amelyet október 25. és november 1. között rendeznek meg.

Róma, 2015. május 17. Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a római salakpályás tenisztorna női páros versenye győztesének járó trófeával a 2015. május 17-i eredményhirdetésen. A Babos-Mladenovic duó 6:4, 6:3 arányban legyőzte a Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettőst. (MTI/EPA/Ettore Ferrari) Róma, 2015. május 17.
Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a római salakpályás tenisztorna női páros versenye győztesének járó trófeával a 2015. május 17-i eredményhirdetésen. A Babos-Mladenovic duó 6:4, 6:3 arányban legyőzte a Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettőst. (MTI/EPA/Ettore Ferrari)

„Azt a pillanatot vártam napok óta, hogy hivatalossá tegyék a szereplésünket a világbajnokságra! Nagyon boldog vagyok, hatalmas hír!” – kommentálta a bejelentést Babos. Hozzátette, hogy ugyan nem Grand Slam-győzelemmel jutottak ki, ám szép sikereket értek el Mladenoviccsal, aki még szintén nem játszott világbajnokságon.

A 2015-ös vb-n az idei pontverseny nyolc legjobb párosa vehet részt, Babos és társa az 5. helyen áll. A magyar-francia kettős tavaly februárban Párizsban döntős volt a fedettpályás WTA-versenyen. Nem sokkal a wimbledoni szereplés előtt döntöttek a folyamatos közös indulás mellett. Az angliai Grand Slam-versenyen döntőt vívott a kettős, majd ugyancsak eljutott a végjátékig Cincinnatiben, a szezon végén pedig Limoges-ban.

További tartalmak