Musorujsag
Élő Eredmények

Hajdú B. István is izgatottabb a szokottnál a magyar-román előtt

M1/telesport.hu
A péntek esti magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt az M4 Sporton Hajdú B. István közvetíti. A sportriporter az M1 stúdiójában beszélt az óriási érdeklődéssel várt mérkőzésről.

Természetes, hogy Hajdú B. a szokottnál izgatottabb a magyar-román összecsapás előtt.

„Azt gondolom, s talán ez nem túlzás, hogy a magyar játékosok nagy részének ez élete eddigi legfontosabb meccse – kezdte a népszerű kommentátor.  – A riporter is akkor izgul igazán, vagy akkor van benne egészséges feszültség, ha komoly tétért, a saját csapatáért szoríthat, szurkolhat, és most erről van szó.”

Arra a kérdésre, hogy döntetlennel rosszul járna-e a magyar csapat, Hajdú B. azt válaszolta, ez a csoport többi mérkőzéseinek eredményeitől is függ, az Eb-részvételhez közelebb azonban a győzelem vinne.

„A románok úgy kalkulálnak, ha most nem kapnak ki Budapesten, szinte biztosan kijutnak az Európa-bajnokságra.. A román válogatott kapta az egész Eb-selejtező-sorozatban a legkevesebb gólt, mindössze egyet, igaz azt egyet Dzsudzsák Balázs lőtte még Bukarestben. A magyar válogatott mindössze három gólt kapott, ebből az első, észak-írek elleni hazai selejtezőn kettőt, utána viszont öt mérkőzésen csak egyet ” – utalt a sportriporter arra, hogy nem várható sok gól a pénteki találkozón.

Hajdú B. szerint a magyar válogatottnak ki kellene használnia a Groupama Arénába kilátogató 21 ezer ember erejét.

„A szurkolók bele akarják hajszolni a csapatot a győzelembe, de e mellett rendkívül precízen, fegyelmezetten, hidegfejjel kell játszania a magyar válogatottnak, mert ha ezen a mérkőzésen kikap, akár még a harmadik hely is veszélybe kerülhet” – mondta a kommentátor, hozzátéve, hogy nem találkozott olyan emberrel a napokban, aki nem tudta volna, hogy pénteken magyar-román mérkőzés lesz.

„Ki vannak éhezve az emberek arra, hogy győzzük le Romániát, és ezzel tegyünk még egy lépést a franciaországi Eb felé.”

További tartalmak