Musorujsag
Élő Eredmények

Froome feladta a Vueltát

MTI
Chris Froome szerdán éjszaka még csak előrevetítette, majd csütörtökön bejelentette, hogy feladja a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt.

A Tour de France idei győztese azzal a céllal vágott neki a spanyol háromhetes körversenynek, hogy a világon harmadikként megnyerje egy szezonon belül a Tourt és a Vueltát is. A hat kemény emelkedővel nehezített szerdai királyetapon azonban kevéssel a rajt után nekiment az út menti korlátnak és kőfalnak, nagyot bukott, majd hiába zárkózott fel a mezőnyre, végül hétperces hátránnyal ért célba, ezáltal győzelmi esélyei elszálltak.

„Csütörtök délelőtt további vizsgálatok várnak rám, ám nem valószínű, hogy rajtolhatok, mert most még sétálni is csak mankóval tudok” – írta Twitter-oldalán szerda éjszaka a 30 éves sportoló, majd csütörtökön új bejegyzéssel jelentkezett: „Az eredmények azt mutatják, hogy eltört a sajkacsontom. A Vuelta véget ért a számomra.”

Christopher Froome – fotó: EPA/ Javier Lizon

A Vueltán jelenleg a szerdai etapon második olasz Fabio Aru vezet összetettben, fél perccel megelőzve a spanyol Joaquim Rodriguezt és a holland Tom Dumoulint.

Csütörtökön az Andorra és Lleida közötti 173 km-es etap vár a mezőnyre.

 

További tartalmak