Musorujsag
Élő Eredmények

Storck szövetségi kapitány felfokozott várakozásról, Dzsudzsák futball-lázról beszél a magyar-román előtt

MTI
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya alig várja a románok elleni pénteki, illetve a három nappal később sorra kerülő északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőt, azonban a megszerezhető pontokról egyelőre nem beszélt.

“Nagyon örülök, hogy végre elkezdtük a felkészülést, szerencsére nincsenek sérültjeink. Ma még külön csoportokban tréningeztünk, de holnap már együtt gyakorol a csapat. Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon mennyire felfokozott várakozás előzi meg a románok elleni összecsapást, Telkin kívül mindenhol megállítottak, és kérdezgettek, sok sikert kívántak. Most végre nyugodt környezetben vagyunk” – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján a német szakember, aki Dárdai Páltól vette át a nemzeti csapat irányítását, és a nagy rivális románok ellen debütál a kispadon.

Telki, 2015. augusztus 31. Bernd Storck, a románok elleni augusztus 4-i, illetve a három nappal később sorra kerülő északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart Telkiben 2015. augusztus 31-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A tréner a kerettel kapcsolatban megjegyezte, mind a 25 játékosnak ugyanolyan esélye van pályára lépni, elsősorban az elvégzett munka dönt majd a csapatba kerülésről.

Hozzátette, tudja jól, hogy a Groupama Arénában sorra kerülő összecsapáson a magyar nézők győzelmet várnak, de türelmet és támogatást kér a drukkerektől.

Bernd Storck arra a kérdésre, hogy hány ponttal lenne elégedett a két Eb-selejtezőt követően, azt mondta, elődjével és barátjával, Dárdai Pállal ellentétben ő nem szeretne konkrét számokról beszélni, ő azt akarja, hogy az általa irányított együttes mindent megtegyen a pályán a sikerért.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint a legfontosabb, hogy nyugodt, higgadt maradjon az együttes, ugyanis ha esetleg “túlpörögnék” az összecsapást, akkor akár felesleges sárga vagy piros lapok is becsúszhatnak, ezzel pedig a saját dolgukat nehezítenék meg. A szélső hangsúlyozta: nem ezen a mérkőzésen dől majd el a válogatott sorsa.

“Nagyon örülünk annak, hogy ekkora futball-láz van, biztosan fantasztikus hangulat lesz, mindenkiért küzdenünk kell majd” – mondta Dzsudzsák.

A futballista kitért új klubjára is, amely három vereséggel kezdte a bajnokságot:

“Olyan fanatizmus vesz körül, ami a legnagyobb játékosokat is zavarba hozza. Két hét múlva nyílik majd meg az új, negyvenötezer néző befogadására alkalmas stadionunk, így minden körülmény adott lesz, hogy a csapat és én is jó úton folytassuk.” – fogalmazott.

Dzsudzsák Balázs megjegyezte, nem foglalkozik a klubváltását illető véleményekkel, de abban biztos, hogy ha a válogatott legyőzi a románokat, és később kijut az Európa-bajnokságra, akkor “senkit sem fog érdekelni, hogy melyik klubban szerepel”.

A válogatott egyik legjobb formában lévő játékosa Nikolics Nemanja, aki gyorsan meghatározó ember lett a Legia Warszawában azt mondta: “Nagyon szoros a program, háromnaponta meccset játszunk, sikerült bejutnunk az Európa Ligába, ráadásul jönnek is a góljaim. Természetesen egész héten szeretném a legjobb formámat mutatni, és készülök, hiszen szeretnék kezdőként pályára lépni ezen a különleges mérkőzésen.”

A szintén lengyel Lech Poznant erősítő Lovrencsics Gergő kijelentette: a hat pont megszerzésében bízik a soron következő két mérkőzésen.

A románok elleni összecsapásra pénteken 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában. Hat forduló után a román válogatott vezeti a selejtezőcsoportot, egy ponttal megelőzve az északír, hárommal pedig a magyar válogatottat. A magyarok jövő hétfőn Belfastban az északírekkel találkoznak.

További tartalmak