Musorujsag
Élő Eredmények

Győr-FTC és Veszprém-Szeged örökrangadókat játszanak a Szuperkupában

mti
Szombaton Győrben rendezik a kézilabda Szuperkupa-találkozókat: előbb a női mérkőzésen 14 órától a házigazda Győri Audi ETO KC találkozik a bajnok Ferencvárossal, majd 16 órától a férfiaknál a hagyományos MVM-Veszprém - MOL-Pick Szeged összecsapásra kerül sor.

Utóbbi párharc rendre kemény csatát hoz, igaz, legtöbbször a bajnoki címvédő, az elmúlt szezonban Bajnokok Ligája-döntős veszprémiek örülhetnek.

„A felkészülésünk jól halad, nagyon motiváltan várjuk a Szuperkupa-döntőt, amelyen mindenképpen győzni szeretnénk – idézi a Veszprém honlapja Nagy Lászlót, a gárda csapatkapitányát. – A Szeged elleni párharcoknak mindig megvan a pikantériája a két csapat rivalizálása miatt, ez mindenkiben fokozza a várakozásokat a találkozó kapcsán. Győzelemmel szeretnénk tehát debütálni az új idényben.”

Nagy László - Fotó: EPA/Marius Becker Nagy László – Fotó: EPA/Marius Becker

A Tisza-partiaknál Zubai Szabolcs, aki először lesz majd csapatkapitány, nyilatkozatában arra utalt, hogy a veszprémiek elleni párharc mindig különleges.

„Egy Szeged-Veszprém csatának varázsa van, minden játékos ezt várja. Egy profi sportoló csak úgy léphet pályára, hogy minden meccset szeretne megnyerni. Mi is ezen leszünk, nem is lehet más a célunk. A bokám rendben van, jó erőben vagyok, sokat edzettünk. A két új fiú, Thiagus Petrus és Marko Csuruvija gyorsan beilleszkedett, így minden ideálisan alakult a felkészülésünk alatt” – mondta.

A nőknél a Győr revánsra készül, miután a fővárosi zöld-fehérek hét év után elhalászták előlük a bajnoki címet. A két csapat legutóbbi, május 14-i összecsapásán történelmi FTC-siker született, a budapestiek 18 és fél év elteltével diadalmaskodtak legnagyobb hazai riválisuk otthonában, míg a Győr 2004. október 3-a után kapott ki először otthon magyar bajnokin. A győri diadal az FTC történetének tizenkettedik bajnoki győzelmét eredményezte.

„Az elmúlt másfél hónapban, úgy látom, hogy megvalósítottuk a terveinket, és jó fizikai alapot szereztünk az új szezonra, továbbá taktikai szempontból is sokat haladtunk – nyilatkozta Ambros Martín, a Győr vezetőedzője. – Természetesen nem vagyunk csúcsformában, hiszen jó pár játékosunk cserélődött fontos posztokon, de a szombati Szuperkupára mindenképpen versenyképesnek tartom magunkat” – tette hozzá.

Ambros Martin - MTI Fotó: Kovács Anikó Ambros Martin – MTI Fotó: Kovács Anikó

A győriek hat játékost igazoltak a nyáron, a válogatott átlövő Tomori Zsuzsanna éppen az FTC-től tért vissza, mellette Kiss Éva és Tóth Gabriella csatlakozott az együtteshez, valamint „légiósfronton” Linn Jörum Sulland olimpiai-, világ és Európa-bajnok norvég jobbátlövő a Larviktól, Nycke Groot holland irányító a Midtjyllandtól, honfitársa, a beállós Yvette Broch pedig Metztől szerződött Győrbe. Történt még egy változás az elmúlt idényhez képest, szülése után Görbicz Anita, az együttes sztárjátékosa már elkezdte a labdás edzéseket.

A találkozóra a Ferencváros is jó előjelekkel készül. Elek Gábor együttese a szombaton befejeződött X. Josip Samazija nemzetközi emléktornán, valamint ezt megelőzően az Elek Gyula – Rail Cargo Hungaria Kézilabda Kupán is veretlenül diadalmaskodott.

Az FTC-Győr találkozót 13:50-től a Duna World, míg a Veszprém-Szeged találkozót 15:30-tól  az M4 Sport élőben közvetíti.

 

 

További tartalmak