Musorujsag
Élő Eredmények

Megdöbbent és elnézést kért az MLSZ elnöke a problémás jegyvásárlás miatt

mti
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elnézést kért a szurkolóktól, amiért akadozott a jegyértékesítés a Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtezőre.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MLSZ közlése szerint az igénylés a vártnak a többszöröse volt, ezért akadozott az internetes értékesítés. „Az MLSZ jegyértékesítési partnerének jelzése szerint már reggel 9-kor a várt terhelés 15-szöröse irányult a szerverekre, ennek következtében az online jegyértékesítés lelassult. Ennek ellenére a rendszer kiszolgálta az első 1500 szurkolót, akik az első másfél órában juthattak kártyával, illetve kártya nélkül jegyhez. Az eladás azóta is folyamatos, ezáltal biztosított, hogy a magyar válogatott teltházas mérkőzésen fogadja a csoport legnagyobb riválisát a Groupama Arénában” – állt az MLSZ délelőtti közleményében, amely kitért arra is, hogy „a helyszíni jegyértékesítés óriási érdeklődés mellett zavartalanul zajlik 10 óra óta” a Bálna Budapest kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban.

Csányi Sándor MLSZ-elnök hétfő este elnézést kért és ígéretet tett arra, hogy megvizsgálják a felelősség kérdését. „A magyar labdarúgás barátainak és a válogatott csapat szurkolóinak elsöprő többségéhez hasonlóan magam is megdöbbenéssel figyeltem mindazt, ami a magyar-román mérkőzés jegyértékesítése kapcsán a mai napon történt” – idézte a szövetség honlapja az elnököt. „E nehéz nap végén éppen ezért először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek kényelmetlenséget okoztunk, akik hosszú órákig álltak a sorban vagy próbálkoztak sikertelenül az online jegyvásárlással.”

A szövetség vezetője kifejtette, tudták előre, hogy az óriási érdeklődés miatt nagyon sok csalódott szurkoló lesz, akinek nem juthat jegy, ugyanakkor a szövetség elnökségének az volt az elvárása, hogy a különböző lehetőségek között lévő szurkolók közel azonos eséllyel juthassanak kényelmesen jegyhez. Az, hogy ez nem így történt, felveti annak szükségességét, hogy megvizsgálják a felelősség kérdését, akár a szövetségben, akár az értékesítést végző partnereik között.

„Bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó válogatott mérkőzés, amikor az érdeklődők több stadiont is megtöltenének, ugyanakkor ígérhetem, mindent megteszünk, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyen problémákat okozott a jegyvásárlás” – tette hozzá Csányi Sándor.

A mérkőzést szeptember 4-én rendezik.

További tartalmak