Musorujsag
Élő Eredmények

Simán kikapott az amerikaiaktól a női pólóválogatott

mti
Nem jutott nyolc közé a magyar női vízilabda-válogatott a kazanyi világbajnokságon, miután az egyenes kieséses szakasz első meccsén öt góllal kikapott az olimpiai címvédő Egyesült Államoktól.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyarok, ahogyan 2011-ben Sanghajban, most is a 9-12. helyért folytathatják szereplésüket: hétfőn, 11.10 órától a kanadaiakkal találkoznak.

női vízilabdatorna, a negyeddöntőbe jutásért:
Egyesült Államok-Magyarország 12-7 (3-1, 4-1, 4-1, 1-4)
gólszerzők: Fattal 4, Mathewson, Steffens 3-3, Seidemann, Grossman 1-1, illetve Keszthelyi 3, Czigány 2, Antal, Menczinger 1-1

Korántsem nyárias időben, hanem szakadó esőben, hideg szélben csobbantak vízbe a csapatok. A szélsőséges körülményekhez az amerikaiak alkalmazkodtak jobban, akik előbb egy megúszást követően, majd emberelőnyből is bevették Gangl Edina kapuját. Nem sokkal később Margaret Steffens húzása csorgott be a kapuba, de az ellentámadásból Antal Dóra – már a kiállítás lejárta után – szépített (3-1). Az amerikai kapus, Ashleigh Johnson kis híján a vb gólját szerezte, miután a kimozduló Gangl fölötti emelése csak kevéssel szállt a kapu mellé. A második felvonás is két amerikai góllal indult, Rachel Fattal így már három találatnál járt. Egy újabb tengerentúli gólt egy technikai hiba, majd Keszthelyi Rita kiállítása követte, az időkérés után Steffens bombája pedig gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást (7-1). Húsz másodperccel a nagyszünet előtt Keszthelyi egyéni megmozdulás végén tudta kozmetikázni az eredményt.

A harmadik negyed elején Courtney Mathewson is háromgólos lett, majd Steffens sem akart lemaradni tőle, 9-2-re alakítva ezzel az állást. Mindeközben sorozatban három magyar támadás is a kapufán csattanó lövéssel végződött. A játékrész egyetlen magyar találatát Czigány Dóra szerezte. A zárófelvonást Keszthelyi emberelőnyből pattintott bombája vezette fel (11-4), az amerikaiak pedig ekkor már kizárólag arra figyeltek, hogy maximálisan kihasználják a harminc másodperces támadóidőt. Czigány második találatával hatgólosra csökkent a különbség, majd Menczinger Kata értékesített egy emberelőnyt, ezt követően Keszthelyi volt kíméletlen ötméteresből, a 12-7-es végeredményt azonban az amerikaiak állították be.

A meccs megtekintéséhez kattintson a lejátszóra!

Merész András így értékelt az MTI-nek: 
„Az amerikaiak abszolút mértékben ránk erőltették a saját akaratukat, gyakorlatilag az történt három negyeden keresztül a vízben, amit ők akartak, de végül is a negyedikben is, ahol azt akarták, hogy a nyolcgólos vezetésükből ne legyen döntetlen.”

Kisteleki Dóra, aki a tíz éve világbajnok magyar csapatban is játszott:
„Igazából visszakanyarodnék a csoportmeccsekre, ugyanis mi tettük magunknak nehézzé ezt a vébét úgy, hogy az amerikaiak vártak ránk. Nyilván az ma is látszódott, hogy gyakorlatilag felőröltek minket. Sajnos ez nem a mi világbajnokságunk volt.”

További nyolcaddöntős eredmények:
Hollandia-Kazahsztán 21-1 (4-0, 7-0, 6-0, 4-1)
Görögország-Kanada 8-5 (3-3, 1-1, 2-0, 2-1)
Kína-Brazília 10-8 (2-1, 3-1, 3-4, 2-2)

A negyeddöntő párosítása és a hétfői játékrend:
Spanyolország-Egyesült Államok 16.30
Ausztrália-Kína 17.50
Olaszország-Görögország 19.10 
Oroszország-Hollandia 20.30

a 15. helyért:
Dél-afrikai Köztársaság – Japán 8.30

a 13. helyért:
Új-Zéland – Franciaország 9.50

a 9-12. helyért:
Kanada-Magyarország 11.10
Kazahsztán-Brazília 12.30

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="347800"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Magyarország-Egyesült Államok vb-nyolcaddöntő
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2015/08/DACSA201508010201-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak