Musorujsag
Élő Eredmények

Nyolc magyar úszó száll medencébe a nyitónapon

mti
A nyíltvíziek után vasárnap az 50 méteres medencében is megkezdődnek a kazanyi vizes világbajnokság úszóküzdelmei, a nyitónapon nyolc magyar, köztük a hét egyéni számot vállaló Hosszú Katinka is bemutatkozik.

A magyarok közül elsőként Verrasztó Evelyn 100 méter pillangón ugrik majd be a Kazan Arena – a helyi futballcsapat stadionja – közepén kialakított medencébe a magyar idő szerint 8.30 órakor rajtoló előfutamok során. Ugyanitt áll majd rajtkőre a szám tavalyi ifjúsági olimpia bajnoka, a 2013-as junior-világbajnokságon ezüstérmes, 18 éves Szilágyi Liliána.

A férfi 400 méteres gyorsúszás utolsó, azaz hetedik előfutamában Bernek Péterért szoríthatnak a magyarok. A BVSC 23 éves versenyzője évekig hátúszó specialistának számított – 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnoki címet is nyert -, tavaly azonban „hasra fordult”, azaz váltott, döntését pedig igazolta a dohai rövidpályás világbajnokságon szerzett aranyérme. Ugyanebben a számban a nőknél Kapás Boglárka indul. A délutáni programban csak ennek a két egyéni számnak a döntőjét rendezik meg, emellett pedig a férfiaknál és a nőknél is a 4×100 méteres gyorsváltók fináléjára kerül sor. A staféták első napi versengésében a magyarok nem érdekeltek.

Vasárnap rendezik a 200 méteres női vegyesúszás előfutamait, a hét egyéni versenyre nevezett Hosszú Katinka címvédőként a szám favoritja, mellette pedig Jakabos Zsuzsanna is bizonyíthat. Férfi 50 méter pillangón Cseh László áll rajtkőre, míg a 200 méter mellen sporttörténelmi – harmadik – címvédésére készülő Gyurta Dániel a rövidebb távon, azaz 100 méteren „melegít be” a nyitónapon.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="347351"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Az úszóválogatott edzése Kazanyban
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2015/08/DACSA201507300181-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak