Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb F1-es nagyágyú a Bajnokok Tornáján!

Raca of Champions
Hamarosan ismét azonos feltételek mellett csaphat össze egymással a Red Bull tavalyi párosa: Sebastian Vettel után ugyanis Daniel Ricciardo is elfogadta az angolok meghívását, így ő is részt vesz majd a novemberi Bajnokok Tornáján Londonban!
Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo (Fotó: Batchelor / XPB Images) Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Egyre bővül, és egyre veretesebbé válik az idén a londoni olimpiai stadionban megrendezésre kerülő Bajnokok Tornája programjának nevezési listája. Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy a 2015-ös megmérettetésen visszatér a Nemzetek Kupája hatszoros győztese, Sebastian Vettel – hétfőn pedig hivatalossá vált, hogy a német volt csapattársa, Daniel Ricciardo is ott lesz a különleges versenyen, mely számos kategória sztárjait egybegyűjtve kínál igazi szórakozást az autósport szerelmeseinek.

A háromszoros futamgyőztesnek a mostani lesz az első szereplése a Bajnokok Tornáján – a Nemzetek Kupája viadalain Ausztráliát a motoros legenda Mick Doohannel együtt képviseli majd. „Igazi megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a Bajnokok Tornáján – már rendkívül várom az eseményt. Teljesen más lesz, mint amihez az F1-ben hozzászoktam, de már nagyon várom, hogy a legkülönbözőbb autókat tegyem próbára gyorsan egymást követően. Igazán nagy kihívásnak tűnik, de mindenre felkészültem” – nyilatkozta a Red Bull versenyzője.

„És az is különleges élmény, hogy a hazámat képviselhetem egy olyan csapattárs mellett, amilyen Mick Doohan. A legenda szót kicsit elcsépelték már a sportágban, Mick azonban egy azon kevesek közül, aki valóban megérdemli e jelzőt. Amit elért pályafutása során, egyszerűen hihetetlen, és láttam korábban, hogy négy keréken is komoly ellenfél. Az Európában lévő ausztráloknak mindenképpen Londonban lesz a helyük, hogy biztassanak bennünket, ahogy csak tudnak” – tette hozzá a mindig mosolygó Ricciardo.

A mostani bejelentéssel már hétre nőtt az idei RoC biztos résztvevőinek száma. Az F1-et Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és David Coulthard képviseli majd, Mick Doohan mellett pedig olyan nagy bajnokok is rajthoz állnak, mint a raliversenyző Petter Solberg, a Le Mans-i legenda, Tom Kristensen. Az eseményre november 20-án és 21-én kerül sor – egy héttel az F1-es idényzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt.

További tartalmak