Musorujsag
Élő Eredmények

Döntetlent játszott hollandiai EL-selejtezőjén a Ferencváros

mti
A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a holland Go Ahead Eagles otthonában a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

Go Ahead Eagles (holland)-Ferencváros 1-1 (1-1)

JenS Vesting Stadion, 8000 néző, v.: Pawson (angol)

gólszerzők: Vriends (45.) ill. Gera (4.)

sárga lap: Türüc (21.), Schenk (37.), Duits (43.)

Go Ahead Eagles:

Cummins – Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse – Duits (Lambooij, 74.), Van Ewijk (Rijsdijk, 63.), Türüc – Van Overbeek, Ten Den (Schalk, 83.), Wolters

Ferencváros:

Dibusz – Ramírez, Nalepa, Mateos, Leandro – Gera, Gyömbér – Lamah (Ugrai, 79.), Somália (Busai, 86.), Varga R. (Nagy., 79.) – Böde

Remekül kezdett a Ferencváros, ugyanis Gera góljával már a negyedik percben vezetést szerzett. A holland élvonalból az elmúlt idény végén búcsúzott vendéglátó együttes – amelyből a kiesés után több meghatározó futballista is távozott – nem jelentett komoly veszélyt Dibusz kapujára, sőt, inkább a zöld-fehérek előtt adódtak lehetőségek. Közvetlenül a szünet előtt mégis egyenlített a holland csapat, Vriends egy szöglet után volt eredményes.

A fordulást követően egy darabig a lendületben lévő hazaiak irányították az összecsapást, de nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. A folytatásban ismét a Ferencváros került mezőnyfölénybe, ám a helyzetek itt is elmaradtak. A 88. percben Busai dönthette volna el az összecsapást, de elképesztő ziccerben hibázott, az ellentámadásból pedig Dibusz mentette meg a döntetlent.

További tartalmak