Musorujsag
Élő Eredmények

Matyi Dezső megválik a PMFC-től

Pécsi Újság.hu/MTI
A Pécsi Újság.hu értesülései szerint kedd este rendkívüli közgyűlésen határozhat a pécsi önkormányzat arról, hogy szerepet vállal a PMFC működtetésében. Matyi Dezső háromszázmillió forintért válhat meg a klubtól.

A Pécsi Újság.hu információt több, a klubhoz közel álló forrás is megerősítette, valamint a témáról szóló, Páva Zsolt által jegyzett önkormányzati előterjesztés is alátámasztja. A megállapodás értelmében Matyi Dezső háromszázmillió forintért megválik a klubtól, s a jövőben a város szerepet vállal a PMFC működtetésében, a felnőtt- és utánpótlás-csapatokat is beleértve.

Matyi Dezső - MTI Fotó: Honéczy Barnabás Matyi Dezső – MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Mint az a Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester által jegyzett előterjesztésből kiderül, az önkormányzat a döntés értelmében megteszi a szükséges előkészítő intézkedéseket, illetve jogi lépéseket, amelyek eredményeképpen megszerezheti a licencjogokat és egyéb releváns eszközöket, jogokat birtokló gazdasági társaságok üzletrészeinek kizárólagos tulajdonát.

A pécsi önkormányzat igényt tart a PMFC-Matias utánpótlás csapatai feletti teljes rendelkezési jogra, a csapat által használt, korábban a klubot működtető gazdasági társaság vagyonkezelésére bízott stadionra, az edzőpályákra.

Az önkormányzat az előterjesztés szerint a klub működtetéséhez szükséges gazdasági társaságok üzletrészei, illetve a csapat működéséhez szükséges ingó- és ingatlanvagyon, valamint a működéshez nem nélkülözhető jogok megszerzésére mindösszesen legfeljebb bruttó 300 millió forintos ajánlatot tesz.

A Pécsi Újság.hu hírportál kedden arról írt, hogy információi szerint eredményre vezettek a pécsi önkormányzat és Matyi Dezső klubtulajdonos közötti tárgyalások, ennek köszönhetően dönthet a közgyűlés kedden este.

A PMFC-Matias egy héttel ezelőtt jelentette be honlapján, hogy a klub elküldte nevezését a magyar szövetségnek az NB III-ban való indulás érdekében.

A pécsi csapat a 2014/2015-ös szezonban még az élvonalban szerepelt, a bajnokságot 11. helyén zárta, de az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága május végén a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pápa és a Győr mellett a pécsi klubnak sem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

További tartalmak