Musorujsag
Élő Eredmények

Szivóst újra behívták a pólóválogatott keretébe

MTI
A Vodafone Magyarország további egy évvel meghosszabbította a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) támogatásáról szóló szerződést - jelentette be Beck György, a cég elnöke, valamint Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke.

A keddi sajtótájékoztatón Beck György hangsúlyozta, eredményes időszakon vannak túl, így nem volt kérdés a megállapodás meghosszabbítása. Ennek az együttműködésnek köszönhetően a jövő héten ötödik alkalommal rendezik meg a Vodafone Kupát, amelyen a világbajnoki címvédő magyar férfiválogatott – a kazanyi vb előtti utolsó jelentős felkészülési állomásként – az olaszokkal, a spanyolokkal és az ausztrálokkal találkozik.

vízilabda Európa-bajnokság Budapesten - Magyarország-Szerbia - Szivós Márton és Filip Filipovic - MTI Fotó: Kovács Tamás vízilabda Európa-bajnokság Budapesten – Magyarország-Szerbia – Szivós Márton és Filip Filipovic – MTI Fotó: Kovács Tamás

Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta, a világliga-kudarc (hatodik hely) után több változtatást kell majd eszközölnie, erre pedig remek alkalmat nyújt a Vodafone Kupa. Ennek kapcsán bejelentette, hogy kikerül az együttesből Salamon Ferenc, s visszakerül Szivós Márton. A szakember hozzátette: „nem személyi, hanem taktikai okai vannak a változtatásnak, ugyanis Varga Dániel így visszakerül a rossz kéz oldalra”.

A felkészüléssel kapcsolatban Kemény Dénes elmondta, ugyan a világliga bergamói szuperdöntőjében a végső győzelemmel lehetőség lett volna az olimpiai kvóta megszerzésére, ennek ellenére a világbajnokság – ahonnan szintén ki lehet jutni Rio de Janeiróba – teljesen más súlyú, és továbbra is maximálisan megbízik Benedek Tiborban, illetve a játékosokban.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert elmondta, nagyon várják már csapattársaival együtt, hogy hazai közönség előtt bizonyíthassanak: „A többi játékos nevében is mondhatom, hogy ez a világliga hatodik hely mély nyomokat hagyott bennünk. Jó, hogy itthon leszünk, és saját közönségünk előtt javíthatunk” – nyilatkozott a balkezes játékos.

A Vodafone Kupa utolsó napján több különböző mérkőzést rendeznek, a női válogatott is vízbe száll, valamint az országos strandvízilabda-bajnokság fináléjára is ekkor kerül sor.

A margitszigeti tornára elérhető 3500 belépőből 2500 már elkelt.

A Vodafone Kupa programja:
július 9., csütörtök:
Spanyolország-Olaszország 17.30
MAGYARORSZÁG-Ausztrália 19.30
július 10., péntek:
Ausztrália-Olaszország 17.30
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 19.30
július 11., szombat:
Ausztrália-Spanyolország-17.30
MAGYARORSZÁG-Olaszország 19.30
betétprogram, szombat:
Strandvízilabda döntő 12.00
Magyarország-Ausztrália, női válogatott mérkőzés 13.00
Régiók csatája, gyermekmérkőzés 14.30
Férfi utánpótlás válogatott mérkőzés 16.00

További tartalmak