Musorujsag
Élő Eredmények

Kupagyőzelemmel búcsúzna Klopptól a Dortmund

MTI
A Borussia Dortmund győzelemmel búcsúzna el vezetőedzőjétől, a hét év után távozó Jürgen Klopptól a labdarúgó Német Kupa szombati döntőjében, amelyben a VfL Wolfsburg lesz az ellenfele.

Klopp áprilisban jelentette be, hogy az idény végén feláll a BVB kispadjáról. Korábban, 2011-ben és 2012-ben bajnokságot, 2012-ben kupát is nyert a csapattal, 2013-ban és 2014-ben pedig a Német Szuperkupát is elhódította.

A mostani bajnoki szezon ugyanakkor nem sikerült túl jól az együttesnek, a csalódást keltő rajt után a hetedik helyen végzett a Bundesligában, bár ez is óriási fegyvertény azt figyelembe véve, hogy februárban még sereghajtó volt.

A feltámadás és az a tény, hogy az elődöntőben elbúcsúztatták a címvédő Bayern Münchent, óriási önbizalmat adhat a dortmundiaknak a kupadöntőre.

„Még van egy kis dolgunk. – mondta a szurkolóknak szóló videóüzenetében Klopp. – Egy nagy döntő előtt állunk, és lehet, hogy vasárnap találkozunk a dortmundi városközpontban. Óriási lenne megkoronázni ezt a csodálatos időszakot.”

Jürgen Klopp a dortmundi labdarúgókkal – Fotó: EPA/Bernd Thissen

A Borussiának ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a berlini Olimpiai Stadionban, a bajnokságban második helyen záró Wolfsburg ugyanis 2009-es bajnoki címe óta első trófeáját gyűjtheti be. Két hete a Farkasok 2-1-re legyőzték mostani riválisukat a Bundesligában, az idényzárásuk azonban nem sikerült túl fényesre, utolsó hat bajnokijukból ugyanis csak kettőt nyertek meg, úgy tűnt, kissé elfáradtak.

A Wolfsburg története első, a Dortmund pedig negyedik kupadiadalára hajt.

A szombati, 20 órakor kezdődő finálé lesz az első labdarúgó-mérkőzés Németországban, amelyen gólvonal-technológiát alkalmaznak, az arénába a kamerákon alapuló rendszert, a Hawk-Eye-t építették be.

További tartalmak