Musorujsag
Élő Eredmények

Mikler és Lékai is hosszabbított Veszprémben

hirado.hu
Habár Mikler Rolandnak több kérője is volt, aki kivásárolta volna élő szerződéséből, a kiváló hálóőr úgy döntött, meghosszabbítja szerződését az MKB-MVM Veszprém csapatánál. Lékai Máté, a válogatott és a bakonyi klub irányítója szintén hosszabbított.

Mikler Roland és Lékai Máté szerződésének meghosszabbítása a Veszprém hosszú távú terveinek az egyik alappillére. A Veszprém mindig is törekedett arra, hogy a legtehetségesebb magyar játékosok be tudjanak épülni a csapatba és erősségei legyenek az együttesnek. A két játékos már most is meghatározó egyéniségei a magyar válogatottnak és veszprémi színekben is kiemelkedő teljesítményre képesek, mint azt már többször is bizonyították. Reméljük fejlődésük töretlenül folytatódik és mind a veszprémi csapat szurkolóinak mind a magyar kézilabda rajongóknak sok örömet fognak szerezni – áll a klub közleményében.

MKB-MVM Veszprém - Celje - Mikler Roland - MTI Fotó: Kovács Anikó MKB-MVM Veszprém – Celje – Mikler Roland – MTI Fotó: Kovács Anikó

„Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy szerződést hosszabbítsunk. Minden nap keményen dolgozom azért, hogy megháláljam a vezetőknek és a szurkolóknak azt a támogatást, amit az első perctől kapok. Ilyen közegben lehet csak eredményesen szerepelni, ezért nem is volt kérdés, hogy mi lesz a döntésem. Öt perc gondolkodási időt kértem, de öt másodperc alatt döntöttem, és ettől kezdve mindent a menedzseremre bíztam. Pályafutásunk egyik legfontosabb hétvégéje következik, már csak arra koncentrálunk. Bízunk a szurkolóink támogatásában, hiszen nélkülük ez sem sikerülhet. Küzdjünk együtt az álmunkért Kölnben” – nyilatkozta Mikler Roland.

Lékai Máté, Mikler Rolandhoz hasonlóan boldog, hogy hosszútávon számítanak rá Veszprémben:  „Mindenek előtt szeretném megköszönni a klubom vezetőségének és az edzőimnek azt a bizalmat, amivel hozzám állnak, a hosszabbításnál is ez volt az elsődleges szempont. Képesnek érzem magam arra, hogy hasznos tagja legyek a világ egyik legjobb csapatának. Nem árulok el titkot azzal, hogy nagyszerű érzés veszprémi kézilabdázónak lenni, meg sem fordult a fejemben, hogy másik csapatban szerepeljek. Ne felejtsük el, hogy milyen fontos feladat vár ránk, ezen a hétvégén, ahol nem csak a csapat szurkolóinak, hanem egész Magyarországnak szeretnénk örömet szerezni!”

MKB-MVM Veszprém - Paris Saint-Germain - Mikler Roland és Lékai Máté - MTI Fotó: Kovács Anikó MKB-MVM Veszprém – Paris Saint-Germain – Mikler Roland és Lékai Máté – MTI Fotó: Kovács Anikó

Bognár Nándor, a játékosok menedzsere elmondta, pénteken kezdték meg a tárgyalásokat a klubbal és nagyon gyorsan hozták meg döntésüket.

„Mikler Roland meghatározó játékossá fejlődött az elmúlt évek alatt nem csak a hazai, hanem a teljes nemzetközi mezőnyt beleértve. Ennek eredményeképpen több kérője is akadt, akik kivásárolták volna jelenlegi szerződéséből, de erre a helyzetre a Veszprém rendkívül gyorsan és profi módon reagált. Lékai Máté kifejezetten hasznos és kreatív játékos, aki a lehető legmagasabb szinten is képes mérkőzéseket eldönteni. A szerződésének meghosszabbításával a Veszprém ismét jelezte, hogy továbbra is kiáll a néhány éve meghirdetett stratégia mellett, miszerint a tehetséges, kiemelkedő teljesítményű magyar játékosokat szeretné itthon tartani, ezzel is segítve a nemzeti válogatott eredményességét. Az, hogy ez a motiváció pont a Final4 előtt történt, már csak hab a tortán. Egy klub nem is tudja ennél tökéletesebben kifejezni azt, hogy megbecsüli azokat a játékosait akik kiemelkedően teljesítenek.”

A két játékosnak 2017. június 30-ig volt élő szerződése Veszprémben, most ezt hosszabbították meg a felek 2-2 évvel.

 

 

További tartalmak