Musorujsag
Élő Eredmények

Kálomista nem lepődne meg, ha a Veszprém BL-t nyerne

hirado.hu/PSz
A történelme második Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő MKB-MVM Veszprém társelnöke szerint a tavalyi évhez képest előbbre kell lépni. Kálomista Gábor úgy érzi, az új játékosokkal még erősebb lett a Veszprém, csapatát pedig esélyesebbnek érzi a német THW Kielnél, még akkor is, ha Németországban kell pályára lépni és a pillanatnyi forma is döntő lehet.

„Nem lepődnék meg, ha idén megnyernénk a Final Fourt” – mondta Kálomista Gábor, az MKB-MVM Veszprém társelnöke a hirado.hu azon kérdésére, hogy mit vár a hétvégi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjétől. Kálomista hozzátette, előre kell lépni a tavalyi évhez képest, amikor is a csapat első alkalommal szerepelt a legrangosabb európai kézilabda kupa négyes döntőjében és a negyedik helyen zárta a tornát. Hozzátette: a játékosok és Carlos Ortega vezetőedző is sok tapasztalatot szerzett a tavalyi Final Fouron.

Budapest, 2012. május 3. Kálomista Gábor. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Kálomista Gábor. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A veszprémi Nagy László a Final Four elődöntőinek sorsolását megelőzően még úgy nyilatkozott, hogy a lengyel Kielce ellen játszana a legszívesebben, de az sem lenne baj, ha a német THW Kiel csapatát kapnák, mert akkor esély nyílna arra, hogy revánsot vegyenek a korábbi sérelmekért. Kálomista viszont úgy véli, ha a céljuk a BL-győzelem, akkor nem számít, hogy ki az elődöntős ellenfél, mert mindenkit le kell győzni.

„Azt gondolom, ez a Kiel ma verhető. Ugyanakkor nagyon nehéz is lesz a mérkőzés, mert ők Németországban, rengeteg német szurkoló előtt lépnek pályára. De jelenleg esélyesebbnek érzem a Veszprémet,csapatként jobb, mint a Kiel, az új játékosaink remekül beépültek, így a tavalyi évhez képest még erősebbek lettünk” – hangsúlyozta. A Final Fourral kapcsolatban megjegyezte, egyértelműen a világ négy legjobb csapata lép pályára a kölni Lanxess Arénában, ahol a pillanatnyi forma döntő lehet.

„Sok négyes döntőt láttam már. Volt, hogy az esélyes csapatok nyertek, de volt olyan is, amikor egy esélytelenebbnek kikiáltott csapat – például a Hamburg, vagy éppen a Flensburg – vitte haza a trófeát. Jelenleg úgy látom, négy azonos játékerőt képviselő gárda lesz Kölnben. Tavaly sokat tanultunk, akármi megtörténhet” – tette hozzá.

Az MKB-MVM Veszprém társelnöke beszélt Momir Ilicről is, hangsúlyozva, az átlövő kapcsán nem volt konkrét ügy.

„Nem volt Ilic-ügy. A Barcelona hivatalos úton nem kereste meg a veszprémi klubot, Momir Ilic jelezte, hogy több erőszakos telefont kapott a katalán csapattól. Amikor felvetődött, hogy Nagy László szívesen jönne Magyarországra, mi azonnal felvettük a kapcsolatot korábbi klubjával, mert ez így korrekt. Azt hiszem Ilic szegedi játékát látva biztosak lehetünk abban, hogy a katalánok megkeresése semmilyen zavart nem okozott a fejében” – mondta. Hozzátette, hogy arra is lát esélyt, hogy az átlövő ne csak kitöltse a még két évig érvényes szerződését, hanem hosszabb ideig a veszprémi klub kötelékében maradjon.

A Bajnokok Ligája négyes döntőjének Kölni ad otthont május 30-31-én. Az MKB-MVM Veszprém az elődöntőben 30-án, 18:00-kor lép pályára a német THW Kiel ellen.

 

 

 

További tartalmak