Musorujsag
Élő Eredmények

Juhász Roland szerint a létszámcsökkentés jót tehet az NB I-nek - a Vidi szombaton visszavágna a Fradinak

hirado.hu/Riskó Márton
Bár tétje már nincs az OTP Bank Liga 30. fordulójában sorra kerülő Ferencváros-Videoton mérkőzésnek, presztízs szempontjából mindkét csapatnak fontos a szombaton 16:30-kor kezdődő mérkőzés, amelyet szombaton 16:15-től a Duna World és hirado.hu is élőben közvetít. Juhász Roland, a bajnoki címet már korábban bebiztosító székesfehérvári csapat középhátvédje teljesen más mérkőzésre számít a hétvégén a Groupama Arénában, mint amilyen a Ferencváros 4-0-s győzelmével végződött múlt heti kupadöntő volt. A válogatott futballista, aki korábban nyolc évig játszott a belga Anderlechtben, a hirado.hu munkatársának azt is elmondta, hogy egyik kedvenc bajnoki címét szerezte a Videotonnal.

Mit vár a szombati találkozótól? – kérdeztük Juhász Rolandot.

Az már ugye korábban eldőlt, hogy mi vagyunk a bajnokok, a Fradi pedig az ezüstérmes. Presztízse viszont van a szombati meccsnek, hiszen a Ferencváros nyilvánvalóan szeretné megőrizni hazai veretlenségét, mi pedig visszavágnánk a kupadöntőben elszenvedett vereségért.

Pályafutása hatodik bajnoki címét ünnepelhette a közelmúltban. Egyszer az MTK-val, négyszer a belga Anderlechttel, most pedig a Videotonnal lett aranyérmes. Hova helyezi el a mostani sikert?

Ez az egyik legkedvesebb bajnoki címem, hiszen Székesfehérváron olyan csapat tagja lehetek, amely nem csak a pályán, de a pályán kívül is rendkívül összetartó. Ennyire jó közösségben még nem voltam.

Debrecen, 2015. május 2. A székesfehérvári Juhász Roland (j) és Feczesin Róbert örül a gólnak a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott DVSC-TEVA – Videoton FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. május 2-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Sokan úgy gondolják, hogy a Ferencváros tavaszi csapata erősebb a Videotonénál. Mi erről a véleménye?

Az egész szezonban őriztük nagy előnyünket. A tavaszi idényben nyújtott teljesítményünk is azt bizonyítja, hogy megérdemelten előztük meg a Fradit. Az utolsó forduló előtt tíz pont különbséggel vezetjük a tabellát, úgy, hogy tavasszal a Ferencváros hazai pályán vívta a nehezebb mérkőzéseit, mi pedig idegenben.

Most úgy tűnik, a következő idényben is a Ferencváros lehet a legnagyobb vetélytársuk.

Igen, de teljesen más lesz úgy játszania a Fradinak, hogy elvárják tőle a bajnoki cím megszerzését. Nagy nyomás nehezedhet majd a ferencvárosi játékosokra. Felvesszük velük a küzdelmet, ha megfelelően erősítünk, és ugyanúgy tesszük majd a dolgunkat, mint a mostani sorozatban, akkor akár megvédhetjük a címünket.

Mit szól hozzá, hogy már csak tizenkét csapat lesz az NB I-ben?

Nem akarok senkit megbántani, de a mostani bajnokságban volt egy-két csapat, amely nem érte el az élvonal szintjét. Ezekben az együttesekben is szerepelt azonban néhány jó futballista, akik más csapatoknak erősítést jelenthetnek. Jót tehet a bajnokságnak, hogy kevesebb klub lesz az élvonalban.

Közben a válogatottra is fontos mérkőzések várnak, hiszen a csapat még versenyben van az Eb-pótselejtezős helyért. Meddig akar a nemzeti együttesben játszani?

Mindig is nagyon fontos volt számomra a válogatott, ameddig számítanak rám, addig menni fogok. Nem mondtam le a nagy álmomról, hogy világbajnokságra vagy Európa-bajnokságra jussak ki a csapattal.

További tartalmak