Musorujsag
Élő Eredmények

A PMFC klubelnöke igazságtalannak tartja az MLSZ döntését, azt mondja, meghalt a pécsi futball

MTI
Hargitai János, az élvonalban szereplő PMFC-Matias labdarúgóklub elnöke szerint a pécsi foci véget ért azzal, hogy a csapatot működtető társaság nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

A klubelnök azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy kedden kiderült: a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idényében a mostani 16-tal szemben 12 csapat szerepel majd. Mint mondta, nem érti a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának keddi döntését, hiszen meglátása szerint a klubot működtető PMFC Sport Kft. teljesítette a feltételeket már az alapeljárásban is. Hozzátette: a PMFC volt ugyanis szerinte az egyetlen csapat, amelyet nem a licencszabályzat konkrét pontjának megsértése miatt utasítottak el, hanem – szerinte teljesen törvénytelenül – azért, mert nem láttak garanciát arra, hogy a következő szezont anyagilag végig tudják csinálni.

Hargitai János mint a PMFC elnöke

Hargitai János sajnálatát fejezte ki, hogy a klubot annak ellenére zárták ki az élvonalból, hogy a pályán kiharcolta a bennmaradást, a tavaszi forma alapján pedig az első nyolc csapat között volt a PMFC. Utalt arra, hogy a döntés miatt végtelenül nehéz helyzetbe kerül a pécsi labdarúgás, hiszen – ahogy fogalmazott – nem hisz abban, hogy élvonalbeli csapat nélkül sikeres maradhat a Mecsekalján működő utánpótlás, az a nevelőszervezet – mondta -, amely többek között olyan labdarúgókat adott a magyar focinak, mint Dárdai Pál, Gera Zoltán, Dibusz Dénes vagy Márkvárt Dávid.

Dibusz Dénes - MTI Fotó: Illyés Tibor Dibusz Dénes – MTI Fotó: Illyés Tibor

A jövőt illetően elmondta: a pécsi klubot működtető klub bíróságon ugyan harcolhat az igazáért, ez ugyanakkor már nem tudja megváltoztatni az MLSZ döntését. Személyes sorsát illetően azt mondta: le fog mondani klubelnöki pozíciójáról, mert „ebben a közegben úgy érzi, nincs helye”.

Magyar Márk, a PMFC-Matias sajtófőnöke azt közölte: a klubot működtető gazdasági társaság részéről az indoklás kézhezvételéig nem nyilatkoznak, de az sincs kizárva, hogy a sajtót csak az utolsó, pénteken sorra kerülő bajnoki mérkőzés után tájékoztatják a döntéssel kapcsolatos álláspontjukról, várható lépéseikről.

További tartalmak