Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg reggelig ünnepelt: Ekkora mázlim egész pályafutásom alatt nem volt még!

Bild
Nico Rosberg nem tagadja, csak óriási mázlival sikerült megnyernie a Monacói Nagydíjat, és tudja, Lewis Hamilton mostani veresége után csak még keményebb ellenfél lesz számára. Mindez azonban nem akadályozta meg abban, hogy átmulassa a vasárnap éjjelt…
Nico Rosberg (Fotó: XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: XPB Images)

„Nyíltan kimondom: ez a győzelem egy ajándék volt számomra” – kezdte Nico Rosberg a Bildnek írt szokásos bejegyzésében monacói hétvégéje értékelését. A német versenyzőnek sorozatban harmadszor sikerült diadalmaskodnia otthonában (Monacóban él) – annak ellenére, hogy a hétvégén csapattársa egyértelműen fölébe kerekedett. A fordulatot a Mercedes hibája hozta meg a futam hajrájában: Lewis Hamiltont még egyszer kerékcserére hívták, ő pedig ezáltal tudta megelőzni a címvédőt.

„Ekkora mázlim úgy vélem, egész pályafutásom alatt nem volt még. Micsoda őrület volt! Lewis a hétvége minden napján gyorsabb volt nálam. Egész futamon át vezetett, lazán behúzta volna. De aztán jött a plusz kiállás. Akkor még én sem tudtam pontosan, mi történt. Lewis számára ez egy horrorisztikus nap volt. Egész hétvégén mindent jól csinálsz, aztán egy másodperc alatt oda a győzelmed. Nekem ugyanez volt a problémám tavaly Budapesten. Tíz másodperccel vezettem, aztán a biztonsági autó a legrosszabbkor érkezett, és hirtelen az ötödik helyen találtam magam. Ez tiszta horror.”

Rosberg egyúttal azt is kiemelte, le fogja vonni a hétvégéből a tanulságokat. „Ez a verseny egy figyelmeztetés volt számomra. Kanadáig javítanom kell, mert Lewis ennél csak erősebben fog visszatérni. És emiatt csak még veszélyesebbé válik” – vélekedett.

„Természetesen a történtek ellenére azért ünnepeltem – méghozzá nem is akárhogy! Háromszor nyertem egymás után Monacóban – ez egyszerűen hihetetlen! Csak most kezdem kapizsgálni, mi is történt vasárnap. Édesapám 1983-as sikerével együtt már négy Rosberg-győzelemnél tartunk Monacóban – ez igazán klassz. Győztesként meghívást kapsz a bajnoki vacsorára, amelyen Albert herceg asztalánál ülhetsz. Természetesen Viviant is vittem – én szmokingban, ő estélyiben. Az este »Oroszország« mottó alatt futott, tehát volt kaviár és vodka is. Egy orosz katonai kórus a végén még a Kalinkát is elénekelte. Számomra ez megtiszteltetés volt, Albert rendkívül kedves. A végén pedig jött egy óriási tűzijáték. Nagyszerű érzés volt!”

 

„Aki ismert, tudja, hogy ezzel még korántsem ért véget az estém. Gyorsan lecseréltük a sikkes ruhákat, majd húsz barátommal és csapattársammal együtt elmentünk az egyik diszkóba. Vivian egy óráig tartott ki, igazán klassz volt. Én reggel nyolcig bírtam, aztán egyből mentem reggelizni” – mesélte a győztes.

Végül pedig hozzátette: „Nem szabad elfeledkeznem arról, hogy köszönetet mondjak Sebastian Vettelnek. Igencsak megkeserítette az életemet, mert folyton ott volt a nyomomban, de végül ő tartotta fel a csapattársamat. Kedves Seb, a szezon még biztosan tartogat pár remek párharcot közöttünk” – zárta gondolatát Rosberg.

További tartalmak