Musorujsag
Élő Eredmények

Menedzser: Tovább javult Schumacher állapota

Speedweek, Motorsport-Total
Tovább javult a 2013 végén súlyos fejsérülést szenvedő Michael Schumacher állapota – árulta el a német menedzsere.
Michael Schumacher (Fotó: Schaber / XPB Images) Michael Schumacher (Fotó: Schaber / XPB Images)

Amióta múlt ősszel hazaszállították Genfi-tó melletti otthonába, csupán kevés hivatalos információt kaptunk a 2013 decemberében Franciaországban súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher állapotáról. A menedzser Sabine Kehm azonban most egy szponzori eseményen ismét nyilatkozott védencéről – s pozitív hírekkel szolgált. „Örömünkre szolgál, hogy elmondhatjuk, ismét előrelépéseket tett, különösen a balesete súlyosságának ismeretében. Az is nyilvánvaló, hogy hosszú út áll minden érintett előtt, de örömmel állunk ezen kihívás elébe. A család ennél többet nem kíván mondani az állapotáról” – idézték német lapok Kehmet.

A hétszeres bajnok képviselője egyébként nem véletlenül állt ismét a nyilvánosság elé: Schumacher feleségének farmján, a Corinna Schumacher Ranchen ugyanis pénteken bemutatták azt az órát, melyet még Michael Schumacher balesetét megelőzően tervezett partnerével, az Audemars Piquet-vel karöltve. A „Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher” névre keresztelt óra bemutatóján Francois Bennahmias, a cég első embere elárulta, miként született meg a különleges modelljük.

 

„Michael 2010 óta a cégünk nagykövete, de tudjuk, hogy márkánkat már korábban is nagyra tartotta. 2012-ben aztán egy neki ajánlott terméket vittünk piacra, de ez az óra azonban nem elégítette ki az igényeit. Arra ösztönzött minket, hogy tervezzünk olyan órát, mely egymás után több kör idejét is képes mérni – ilyesmi ugyanis a mechanikus órák terén még nem volt. Négy hónap kellett ahhoz, hogy egyáltalán válaszoljunk a kérdésre, megvalósítható-e. Ráadásul még sosem terveztünk órát kimondottan egy nagykövetünk számára. De aztán gyakran látogatott el a gyárunkba, nagy kihívás elé állított minket, és sosem hagyta abba a kérdezősködést sem. Ilyen hozzáállást korábban még semelyik nagykövetünk esetében nem tapasztaltunk. De ez egyúttal áldás is volt számunkra” – mesélte Bennahmias.

Sabine Kehm hozzátette, Schumachert mindig is ez a fajta hozzáállás jellemezte pályafutása során. „Ez visszatükrözi az ő egész karrierjét: mindig nagyon érdekelték az autói technikai részletei. Ez gyakran volt nagy segítség számára, amikor gondok voltak az autójával. Amikor pedig hódolt a régi nagy szerelmének, a gokartozásnak, mindig maga akarta szerelni a gokartját is” – fogalmazott Kehm.

Érdekesség, hogy amióta Schumacher balesetet szenvedett, a mostani az első alkalom, hogy egy partnere az arcával reklámozott új terméket dob piacra. Korábban több szponzora is jelezte, nem hosszabbítja meg együttműködését a hétszeres bajnokkal, az egyik ásványvízgyártó cégnek pedig a baleset után a német állapotára való tekintettel ki is kellett vonnia a forgalomból bizonyos termékeit.

További tartalmak